Har kjørt to millioner kilometer

TRIKK 108: Kom til Oslo 3. august 1982 og ble satt i trafikk 17 dager senere. Den er av type SL79 og er produsert av tyske Düwag. FOTO: SPORVEIEN

TRIKK 108: Kom til Oslo 3. august 1982 og ble satt i trafikk 17 dager senere. Den er av type SL79 og er produsert av tyske Düwag. FOTO: SPORVEIEN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Trikk nummer 108 på Ekebergbanen har tilbakelagt et imponerende antall kilometer på sine 35 år på skinner i hovedstaden.

DEL

LJABRU: Mandag 20. februar hedret Sporveien en av sine trofaste slitere, ved å pynte med flagg, henge opp plakater og servere boller og kaffe til de reisende på morgenkvisten.

LES OGSÅ: Snart kommer elbussene til Nordstrand

Denne dagen passerte nemlig trikk nummer 108 i SL79-serien imponerende to millioner kjørte kilometer.

– Det tilsvarer 50 turer rundt jordkloden eller 50.000 ganger rundt trikkenettet i Oslo, konstaterer Jan Rustad i Sporveien.

Den første trikketuren med betalende passasjerer fant sted 20. august 1982, og 35 år senere holder den fortsatt stand på Ekebergbanen.

I løpet av disse årene har den fraktet rundt 2,5 millioner passasjerer.

– For Sporveien er dette en milepæl verdt å feire fordi vi ønsker å hedre en trikk som har holdt ut lenge. I tillegg gir det oss en anledning til å se fremover og glede oss over den formidable innsatsen som skal gjøres for kollektivtrafikken i Oslo og i særlig grad de mange trofaste reisende vi har på Ekebergbanen, sier konserndirektør for trikk, Birte Sjule.

LES OGSÅ: Vil ha førerløse minibusser i Oslo

Nummer 108 er den åttende SL79-trikken som ble satt i trafikk i Oslo. At akkurat denne ble den første til å nå to millioner kjørte kilometer, skyldes ifølge Sporveien blant annet godt vedlikehold, få uhell og få verkstedopphold.

Men til tross for gode, gamle slitere satses det også på nye trikker i hovedstaden. Innen 2024 skal 87 nye trikker være på plass i oslotrafikken.

LES OGSÅ:

Vil legge Ekebergbanen i tunnel

Har fått trikken helt inn på soverommet

- Ikke ta fra oss Jomfrubråten holdeplass!

Artikkeltags