Kongshavn-elever sikter mot EM-tittel!

GLADE VINNERE:  Mille Fusdahl (f.v.), August Øverbye, Philip Antonetti og Mathias Norheim. Foto: Ungt Entreprenørskap

GLADE VINNERE: Mille Fusdahl (f.v.), August Øverbye, Philip Antonetti og Mathias Norheim. Foto: Ungt Entreprenørskap

Artikkelen er over 2 år gammel

De ferske norgesmesterne i ungdomsbedriften «Kunsten å glede» ser nå fremover mot EM i Beograd i juli.

DEL

KONGSHAVN: Elevene fra Kongshavn videregående skole representerte Oslo i NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm i slutten av april.

Som første Oslo-skole noensinne stakk Kongshavn-elevene av med seieren og kan smykke seg med tittelen Norges beste ungdomsbedrift 2018. I tillegg vant de også pris for beste HR-bedrift, beste markedsføring og Nordeaprisen for beste forretningsplan.

Nå står Europa for tur. EM går av stabelen i Beograd fra 13.–16. juli.

– Det er en helt utrolig følelse, jeg har aldri opplevd lignende før. Vi er stolte og glade, dette betyr så utrolig mye! Nå kan vi gå ut til sponsorer og andre bedrifter og si vi er Norges beste ungdomsbedrift, så kan vi jobbe mot ambisjonene vår å ta våre t-skjorter til Europa, kanskje ut i verden og sette smil på flere hundre tusen kreftsyke barns ansikt, sier daglig leder i Kunsten å glede, Mathias Norheim. Lærer Claus Dahm, som blant annet underviser i entreprenørskap på Kongshavn vgs. er full av lovord om sine elever:

– Dette er noe av det største en videregående skole kan oppleve når det gjelder priser og konkurranser.

Gir tilbake

Nordstrands Blad har også tidligere omtalt ungdomsbedriften Kunsten å glede som selger økologiske T-skjorter tegnet av kreftsyke barn på Rikshospitalet. For hver solgte T-skjorte går 150 kroner til Barnekreftforeningen. I tillegg går 80 prosent av overskuddet til et event for barna i slutten av skoleåret. Flere kjendiser har blitt med på laget som ambassadører.

– Visjonen vår er å hjelpe barn med kreft. Vi er med på å skape en folkeaksjon med vårt konsept, har Mathias Norheim uttalt til Nordstrands Blad.

Suksessbedrift

Før jul i fjor kunne Kongshavn-elevene overrekke den første sjekken til Barnekreftforeningen på 75.000 kroner og pengene har fortsatt å rulle inn. Innen februar i år hadde de omsatt for 200.000 kroner.

– Etter at de var på «God morgen, Norge» på TV2 mandag fikk de masse bestillinger. De solgte for 16.000 kroner bare den dagen, forteller Claus Dahm.

Dermed kan ungdommene fortsette å sende store sjekker til Barnekreftforeningen.

LES OGSÅ: Kunsten å glede er best i by'n

Tror på EM-tittel

En tydelig stolt lærer Claus Dahm har klokkertro på elevene sine.

– Jeg mener de har en rimelig god sjanse til å komme på pallen under EM, sier han og legger til at elevene også har mange spennende planer fremover.

– De vil prøve å dra til Beograd og lansere en kolleksjon i samarbeid med et sykehus der nå før EM. Og så ønsker de å lansere en kolleksjon i New York, der har de allerede kontakter. Nå jobber de med å nå ut til internasjonale kjendiser som kan være ambassadører, sier Dahm.

Her finner du bildeserie fra Kongshavn-revyen 2018

Artikkeltags