Fikk samfunnsstraff for voldtektsforsøk

DØMT: To unge menn er dømt for voldtektsforsøk i 2012. Illustrasjonsfoto

DØMT: To unge menn er dømt for voldtektsforsøk i 2012. Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

To 20-åringer fra nord-strandområdet ble før jul dømt i Oslo tingrett for et voldtektsforsøk som skjedde i 2012. Straffen er satt til samfunnsstraff i 311 og 210 timer.

DEL

NORDSTRAND: I tillegg ble 20-åringene dømt til i fellesskap å betale en oppreisningserstatning på 145.000 kroner til fornærmede. En av mennene må også betale et tillegg på 30.000 kroner.

Aktor ba under hovedforhandlingen om en straff på fire og et halvt og fem års fengsel for mennene, da også med tiltalepunktene for voldtekt medregnet. De to unge mennene var nemlig også tiltalt for hver sin voldtekt flere år senere i tid, men ble frikjent for dette i Oslo tingrett.

LES OGSÅ: To svidde gryter og en pipende pakke

Flere forhold

Retten finner det imidlertid bevist utover enhver rimelig tvil at de to kompisene, som i 2012 var 15 år gamle, samarbeidet i et forsøk på å voldta en 14 år gammel jente på en trampoline da de tre var på en fest i Oslo, skriver VG.

Mennene er også dømt for å ha filmet, oppbevart og videreformidlet bilder og video som er seksuelt krenkende for andre og for seksuell omgang med en person under 16 år.

LES OGSÅ: Enebolig ubeboelig etter brann

I fengsel for vold

En av 20-åringene er også dømt for å ha slått en mann i ansiktet så han brakk nesen. Dette skjedde i 2016. For dette idømmes mannen 36 dagers ubetinget fengselsstraff i tillegg til samfunnsstraffen.

LES OGSÅ: Politiloggen: Tyv falt ned, knivmann ga fra seg ID

Artikkeltags