Dømt for Manglerud-drapet

DRAP: Den 52 år gamle firebarnsfaren Mohammad Arshad ble for to år siden funnet med store skader like ved hjemmet sitt på Manglerud. Han døde av skadene han ble påført. Arkivfoto: Øystein Dahl johansen

DRAP: Den 52 år gamle firebarnsfaren Mohammad Arshad ble for to år siden funnet med store skader like ved hjemmet sitt på Manglerud. Han døde av skadene han ble påført. Arkivfoto: Øystein Dahl johansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En 29 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 14 års fengsel for drapet på Mohammad Arshad (52) på Manglerud i Oslo for to år siden.

DEL

MANGLERUD/OSLO TINGRETT: I tillegg må mannen, sammen med to andre tidligere dømte i saken, betale 1 million kroner i oppreisning til Arshads kone og fire voksne barn.

Mennene angrep Arshad med pepperspray, et økseskaft og en fastnøkkel natt til 28. september 2013. Han ble funnet livløs i gaten, og døde av skadene kort tid etter ankomst til Ullevål sykehus.

LES OGSÅ: 52-åringen var ikke et tilfeldig offer

Tre tidligere dømt

Tre menn er tidligere dømt i saken. To av dem ble dømt til henholdsvis elleve og ti og et halvt år for medvirkning til drapet, tredjemann ble dømt til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

LES OGSÅ: To menn pårepet for Manglerud-drapet

Under denne rettssaken i mars i år ble 29-åringen som nå er dømt, utpekt som hovedmannen og den som sto for de dødelige slagene mot Arshad en septembernatt i 2013.

29-åringen var imidlertid på rømmen i Pakistan, men ble pågrepet da han ankom Gardermoen i mai i år.

– Ved gjentatte ganger å slå fastnøkkelen hardt i hodet på den forsvarsløse Mohammad Arshad, forsto han selvfølgelig at Arshad ville avgå ved døden, heter det i dommen.

Restauranteier Mohammad Arshad var en respektert restauranteier i Oslo. Han var opprinnelig fra Pakistan, men flyttet til Norge på 1970-tallet.

Angrepet skjedde etter at Arshad ble forfulgt av en bil på vei hjem fra jobb til Manglerud øst i Oslo sent fredag 27. september.

Det har tidligere kommet fram at mennene trodde de angrep sønnen til Arshad. Far og sønn disponerte samme bil, og sønnen hadde en konflikt gående med en av angriperne.

LES OGSÅ: Politiet ba folk lete i hagene sine

(©NTB) Hans.Cosson-Eide@ntb.no

Artikkeltags