Nå er biblioteket åpent 16 timer hver dag

FØRSTEMANN: Håvard Tangen stakk innom før jobben, og var førstemann som fikk oppgradert lånekortet sitt på Lambertseter bibliotek. Alle foto: Jørn Johansen/Deichmanske bibliotek

FØRSTEMANN: Håvard Tangen stakk innom før jobben, og var førstemann som fikk oppgradert lånekortet sitt på Lambertseter bibliotek. Alle foto: Jørn Johansen/Deichmanske bibliotek

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lambertseter bibliotek er nå Oslos andre meråpne bibliotek, med åpningstider helt fra klokken 7-23, året rundt.

DEL

LAMBERTSETER: De som oppgraderer lånekortet sitt har nå tilgang til biblioteket på Lambertseter senter i 16 timer hver dag hele året, selv om de ansatte har gått hjem.

– Man kan lese bøker og aviser, eller låne og levere bøker, opplyser kommunikasjonsleder Jørn Johansen i Deichmanske bibliotek til Nordstrands Blad.

Ifølge kommunikasjonslederen viser erfaringer at meråpne bibliotek får en stor økning i antall besøkende.

LES OGSÅ: Nå gjenåpner biblioteket

Grytidlig snorklipping og kake

Konstituert bydelsdirektør på Nordstrand, Vildgun Steinhaugen, fikk æren av å klippe snoren på gjenåpningen sist uke.

– Bibliotek i dag er mye mer enn utlån av bøker. Jeg er stolt og glad for at Nordstrand bydel er tidlig ute med meråpent bibliotek, sa bydelsdirektøren. Innenfor dørene bød biblioteket på varm kaffe og kake til de første besøkende, deriblant Håvard Tangen. Han var på plass klokken syv, og ble førstemann som fikk oppgradert lånekortet sitt.

– Dette er et ypperlig tilbud som jeg vil benytte, både før jeg går på jobben, på kveldstid og i helgene. I tillegg ser jeg at biblioteket er blitt omgjort, og det ser veldig fint ut. Lambertseter er virkelig en komplett bydel, sa Tangen på åpningen.

LES OGSÅ: Biblioteket er stengt, men bare midlertidig

Vil ha flere meråpne bibliotek

Biblioteksjef på Deichmanske, Kristin Danielsen, berømmet de ansatte som har stått på døgnet rundt de siste ukene.

– Dette er vår måte å si til folk på Lambertseter at de er velkommen til oss, også når vi ikke selv er tilstede. Majorstua og Lambertseter er først ute, men vi håper å få meråpent over hele byen, sa Danielsen.

LES OGSÅ: Bibliotekene - en kilde til glede, inspirasjon og hjelp

Artikkeltags