Klar for ny torgfest på Bogerud

VELKOMMEN: Mari Boysen og de andre ildsjelene i Et levende Bogerud inviterer i helgen til ny torgfest. Arkivfoto: Janina Lauritsen

VELKOMMEN: Mari Boysen og de andre ildsjelene i Et levende Bogerud inviterer i helgen til ny torgfest. Arkivfoto: Janina Lauritsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 26. august inviteres det til ny torgfest på Bogerud.

DEL

BOGERUD: Dette blir tredje år på rad naboinitiativet Et Levende Bogerud inviterer til torgfest på Bogerud. De to foregående torgfestene har vært store suksesser som har samlet masse folk fra lokalmiljøet.

LES OGSÅ: Flust av ting å gjøre i helgen!

- Etter to år forstår vi nettopp hvilket behov denne delen av bydelen har for allment tilgjengelige møtesteder der ulike grupper kan møtes og gjøre noe sammen. Festen setter i gang et fantastisk engasjement blant de som bor i området, og veldig mange bidrar til å skape dette sammen. Jeg tror ungene som bor her gleder seg like mye som oss til å til å se Bogerud blomstre siste helga i august, slik området har gjort de to siste årene, sier primus motor Mari Boysen.

SE OGSÅ:

Bildeserie fra Bogerud Torgfest 2016

Bildeserie fra Bogerud Torgfest 2015

Fra politisk stunt til lokalt samlingspunkt

Torgfesten ble opprinnelig laget som et stunt for å påvirke den planlagte utbyggingen av nærsenteret, og har tidligere inneholdt både medvirkningskampanjer, politisk utbyggingsdebatt og overlevering av lokabefolkningens innspill til OBOS.

LES OGSÅ: Beboerseier på Bogerud

- Nå er hovedfokuset å skape en hyggelig lokal arena for å møtes på tvers av generasjoner, kulturer og borettslag og å få vise fram lokalt engasjement og områdets mange store og små talenter, sier Boysen.

LES OGSÅ:

Ønsker et nytt og levende Bogerud

- Det har nok aldri vært flere mennesker på Bogerud

Sceneshow og aktiviteter

I år som de to første årene blir det mange lokale kulturinnslag fra scenen, mat fra hele verden, markedsgate og mange morsomme gratis aktiviteter for barn som styltesnekring, henna-maling, zipline, quiz, tekstilverksted, fartsmåling og triksekonkurranser med Rustad IL, barneidrett med mer.

På scenen førstkommende lørdag opptrer blant annet Nora Toure fra Trasop/Oppsal, kjent fra blant annet MGP jr, samt Stålmenn, Kasimba, kloven Mr. Toons og Rustadkorpset.

Det blir også Capoeira-show, judooppvisning, poesi-slam og simultansjakk med stormester Aryan Tari kommentert av den lokale NRK-kommentatoren og sjakkmesteren Torstein Bae.

På torgfesten vil blant annet også det lokale konseptet "Gratishjørnet" vise seg frem. Med slagordet "Gi det du ikke bruker, ta det du trenger" oppfordrer de folk til å dele brukt sportsutstyr

- På Gratishjørnet kan du gi og ta utstyr av god kvalitet helt gratis. Med det bidrar du til et hyggeligere nabolag, et bedre miljø og mer penger spart for deg og andre, opplyser initiativtager og nærmiljøarbeider Knut Grønna.

Hvis du vil bidra og/eller trenger utstyr, kan du besøke standen deres på torgfesten eller levere utstyr på Bøler frivilligsentral i forkant.

Torgfesten på Bogerud går av stabelen på torget ved Bogerud T-banestasjon og Bogerud senter førstkommende lørdag klokken 12-17.

LES OGSÅ:

Nok barnehager på Bogerud

Lam Van Hoang driver Bogeruds lille oase

Artikkeltags