Vil sette Nordstrand på kulturkartet

NY KONSERTARENA: Til høsten starter kompisene Richard Larsson (til venstre) og Christer Falck en konsertserie kalt Gåsehud i Nordstrand kirke. Store norske artister og magisk stemning, er konseptet. Foto: Kristin Trosvik

NY KONSERTARENA: Til høsten starter kompisene Richard Larsson (til venstre) og Christer Falck en konsertserie kalt Gåsehud i Nordstrand kirke. Store norske artister og magisk stemning, er konseptet. Foto: Kristin Trosvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordstrandsgutta Christer Falck og Richard Larsson vil gjøre Nordstrand til den neste store konsertarenaen.

DEL

NORDSTRAND: Det startet med at kompisene var på konsert i Nordstrand kirke før jul. Da var det stjernekampvinner Adam Douglas som fylte kirkerommet med publikum og med lyd, tre dager på rad. Konserten ble også vist på NRK i romjulen.

- Vi fikk virkelig øynene opp for hvor fantastisk Nordstrand kirke har blitt som konsertlokale, sier Christer Falck. Han og Richard Larsson er nære venner og også naboer. Tanken på å få til noe lokalt hadde modnet seg over tid.

- Mer musikk, mer kultur til Nordstrand er målet. Vi ønsker at folk skal slippe å dra til sentrum for de store konsertopplevelsene, sier Falck. Og med det ble ideen om "Gåsehud" født.

Magisk og nakent

Med konsertserien Gåsehud i Nordstrand kirke ønsker Larsson og Falck å trekke noen av landets største artister til bydelen.

Avtalen med kirken er allerede signert, noen av de beste folka på lyd og lys er med på laget og tre konsertaktører er allerede i boks.

Disse er sikre: Bjørn Eidsvåg, Ole Paus og Ketil Bjørnstad og Thomas Dybdahl kommer til Nordstrand kirke. I tillegg er de erfarne arrangørene Larsson og Falck i samtaler med et tyvetalls av landets største artister, inkludert flere lokale navn.

Som navnet tilsier skal Gåsehud-konsertene skape den magien som kan oppstå i et kirkerom når god akustikk og sakral stemning forenes med vakker musikk. De ønsker at konsertene skal strippes ned til et minimun for å skape maksimal gåsehudeffekt.

Første konsert går av stabelen 1. september. Deretter blir det konsert den første lørdagen i måneden fra september til mai hvert år. Målet er å ha to konserter på disse lørdagene, med to helt forskjellige artister.

- Hvis vi ser at en konsert blir raskt utsolgt, kan vi også sette opp to konserter med samme artist, skyter Falck inn.

Bakgrunn

Christer Falck og Richard Larsson har vært gode venner i rundt 25 år og er i dag bosatt på Ljabru.

- Vi har ikke kranglet på 25 år, og vi trives i hverandres selskap, så vi synes det var på tide å finne på noe sammen, sier Larsson.

Selv har han idrettsbakgrunn, som norgesmester i squash og som mangeårig driver av diverse treningssentre. For tre år siden solgte han seg ut av bransjen og startet etterhvert et eventbyrå med stor suksess.

Christer Falck, som for mange er kjent som vinner av og programleder for TV-serien Robinsonekspedisjonen, har drevet platebutikk og plateselskap i mange år. I tillegg har han gitt ut bøker og arrangert hundrevis av konserter. En veteran i musikkbransjen.

- Richard har et utrolig nettverk og jeg har jo drevet med dette i mange år, så vi er et bra team, sier Falck.

LES OGSÅ: - Holmlia trenger kjærlighet og god musikk

Fadderordning

Kompisduoen fra Nordstrand ser for seg at også artister som jobber med å slå gjennom kan være bidragsytere til konsertene.

- Vi fikk tanken om en fadderordning. Å la mindre kjente artister gjøre en gjesteopptreden eller en forkonsert til de store artistene. De fleste artister er jo positive til å hjelpe andre i samme bransje, sier Larsson og Falck.

Nå håper de også det lokale næringslivet vil se verdien av hva de prøver å få til.

- Én tanke er å samarbeide med ett eller flere av de lokale spisestedene, slik at folk kan bestille en pakke med konsert og mat/drikke. Et slags "vorspiel" eller "nachspiel" om du vil, sier Falck.

- Vi ønsker å knytte til oss lokale sponsorer, så vi kan gjøre konsertene enda bedre. Vi ønsker jo å være et reelt alternativ til de store konsertaktørene i sentrum, sier kompisene.

LES OGSÅ: Fantastisk å stå på scenen i MGP

Flere planer på lur

Falck innrømmer at han også drømmer om å trekke store internasjonale navn til bydelen, men ser at begrensningen i antall plasser kan bli en utfordring. Men kanskje finnes det andre konsertarenaer i bydelen som kan passe?

Nilsson og Falck ruger nemlig også på andre spennende planer for Bydel Nordstrand. De ønsker ikke å gå ut med flere detaljer riktig ennå, men det handler om mer kultur og mer musikk til nærområdet. Og dette er ikke gutter som tenker smått.

- Vi jobber med andre ting, såpass kan vi si. Men det er konsertserien Gåsehud i Nordstrand kirke vi starter med i første omgang.

FLERE SAKER PÅ NOBLAD.NO:

Fløyelsstemmen fra Bekkelaget

- De små raritetene gir de store opplevelsene

Odd er kløyvd

Artikkeltags