Gir premien til flyktninger

GLADE: Raifeh Albahleh (f.v.), Heidi Egede-Nissen og Kaja Gjedebo er tildelt Østensjø Bydelpris 2016 for sitt arbeid for flyktninger. Her sammen med forslagsstiller Torstein Bae. Foto: Bydel Østensjø

GLADE: Raifeh Albahleh (f.v.), Heidi Egede-Nissen og Kaja Gjedebo er tildelt Østensjø Bydelpris 2016 for sitt arbeid for flyktninger. Her sammen med forslagsstiller Torstein Bae. Foto: Bydel Østensjø

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tre verdige vinnere deler årets bydelspris i Østensjø.

DEL

ØSTENSJØ: På den internasjonale frivillighetsdagen 5. desember var Abildsø gård vertssted for et møte i bydelens Forum for folkehelse og frivillige.

Østensjø har i mange år kalt seg kulturbydelen, og kan by på uttallige lag, foreninger, ildsjeler og frivillige som sammen sørger for at det er liv i bydelen året rundt.

Bydelen har også utmerket seg med et stort engasjement for flyktninger, og da Østensjø bydelspris 2016 skulle deles ut under møtet var det nettopp dette som ble vektlagt.

Les flere saker fra Bydel Østensjø her

Bydel med stort hjerterom

Bydel Østensjø ble i år tildelt 77 flyktninger som skulle bosettes.

I tillegg til at lokalpolitikere tok initiativ til prosjektet Kraftak for flyktninger, har frivillige beboere bidratt stort til at flyktningene skulle få en god start på sitt nye liv i bydelen.

Bydelsprisen gikk til tre av disse; Kaja Gjedebo, Raifeh Albahleh og Heidi Egede-Nissen i prosjektet Hjerterom i Østensjø, som har som formål å bidra til en varmere og mer inkluderende bydel.

Da bydelsprisen ble delt ut av Kristin Sandaker, leder av Østensjø bydelsutvalg, roste hun de tre frivillige for den store innsatsen de har gjort for at flyktninger skal bli tatt godt imot og føle seg velkomne i bydelen.

- Vi i bydelsutvalget er så stolte, glade og takknemlige for både dette og den mer tradisjonelle frivillige innsatsen som gjøres i bydelen, sier Kristin Sandaker til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Bruker sjakk som felles språk på Bøler

Gir bort prispengene

Prisvinnerne delte æren med flere gode støttespillere på prisutdelingen, og har bestemt at premien på 15.000 kroner skal gå til et godt formål.

Nærmere bestemt den frivillige organisasjonen Dråpen i havet og deres arbeid med å hjelpe mennesker på flukt.

- Vanligvis går jo bydelsprisen til noen med lang og tro tjeneste, så det er veldig stas og hyggelig at vi fikk den, sier prisvinner Kaja Gjedebo til Nordstrands Blad.  

Hun og Raifeh Albahleh startet opp Hjerterom i Østensjø sammen med Erle Fagermoen, Vigdis Bodin Jensen og Ida Eline Engh.

Hjerterom i Østensjø er blitt til et stort samarbeidsprosjekt mellom lokale ildsjeler og alt fra frivilligssentralen, kirken og biblioteket på Bøler til introduksjonsordningen i NAV Østensjø, Norsk folkehjelp og Islamsk senter Oslo.

LES OGSÅ: Flyktningfest i Østensjø skapte nye forbindelser

Gir av seg selv

- Det er så mange andre som kjører rundt til asylmottak, så vi ville gjøre noe lokalt og langsiktig for flyktningene som skal bo her, finne venner og fritidsaktiviteter. Vi ville legge tilrette for å bygge sosiale nettverk, og fikk med oss mange som tok ballen videre, forklarer Gjedebo.

- Mange ønsket å bidra, men det er ikke alltid så lett å gjøre noe alene. Hjerterom åpnet for at folk fikk lov til å gi av seg selv, sier Gjedebo.

Hjerterom har blant annet bidratt til å skaffe flyktninger fadderfamilier, som de kan spørre om alt fra sosiale normer til piggdekkoblater.

LES OGSÅ: Flyktninger, men som ungdom flest

- Jeg har bodd mange steder, men aldri i en bydel med så mye samhold som Østensjø, og der folk er så inkluderende og lette å be. Det bor rause folk her, som er vant til å ta i et tak, og det er en styrke for bydelen. Vi er vant til at folk kommer hit fra hele landet, og nå også hele verden, det er spennende, fastslår Gjedebo.
 

Artikkeltags