Eva Langaas er død

FARGERIK: Kunstneren Eva Langaas ble 75 år gammel. Foto: Privat

FARGERIK: Kunstneren Eva Langaas ble 75 år gammel. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Billedkunstneren Eva Langaas døde 11. mars, og ble denne uken bisatt i en fullsatt Nordstrand kirke.

DEL

NORDSTRAND: Fredag 11. mars, rett før påskeferien, døde den kjente billedkunstneren Eva Langaas (75) fra Nordstrand.

Tirsdag 29. mars ble hun ifølge familien bisatt i en helt fullsatt Nordstrand kirke, der døtrene Gitte og Janne holdt minnetale og leste dikt. En jazztrio spilte den vakre danske salmen "I skovens stille dybe ro".

LES OGSÅ: Ordføreren åpnet Rådhuset for Eva Langaas 

Fra Gitte Cecilie Langaas Kihl har vi fått følgende tekst om den populære kunstneren fra Nordstrand:

Nå maler Eva Langaas himmelen i sine egne blåtoner

Den kjente billedkunstneren Eva Langaas fra Nordstrand døde etter lang tids sykdom fredag 11. Mars. Hun ble 75 år.

Eva Langaas har vært en internasjonalt anerkjent malerinne i mange år. Etter utdannelsen som bl.a. elev under Hannah Ryggen, debuterte hun på Høstutstillingen i 1972 med skulpturell billedvev.

Hun var den første norske billedkunstner som hadde separatutstilling i Roma. Deretter har hun stilt ut tre ganger i Paris. Den siste gangen som innbudt kunstner til Vårutstillingen sammen med en lang rekke internasjonale stjerner, som f.eks Per Kirkeby fra Danmark. Hun har stilt ut i New York, Geneve, Singapore og Stockholm.

Her hjemme har hun en lang rekke utstillinger og innkjøp. Mange husker nok hennes 70 års jubileumsutstilling i Oslo Rådhus hvor hele 750 gjester stilt med ordfører Fabian Stang som snorklipper.

Her på Nordstrand var hun én av initiativtagerne til den årlige Lions Kunstutstilling på Nordseter Skole hvert år. Det var Eva Langaas som fikk med seg en lang rekke kjente kollegaer i starten, og hun var selv en utstiller som var ettertraktet.

Eva Langaas var først og fremst kjent for sine fargerike naturmotiv i en kreativ blanding av det abstrakte og figurative.

Artikkeltags