Gjør deg klar for festivaler på Sæterstranda, Bogerud og Mortensrud

MORTENSRUD: I år kan Mortensrud Festival feire femårsjubileum. Arkivfoto

MORTENSRUD: I år kan Mortensrud Festival feire femårsjubileum. Arkivfoto

I helgen inviterer ildsjeler til festivaler på Sæterstranda og Mortensrud, samt torgfest på Bogerud.

DEL

NORDSTRAND/BOGERUD/MORTENSRUD: Det er mange populære nærmiljøarrangementer i de tre bydelene våre året rundt, og nå på høsten er det flere muligheter til å bli kjent med folk og se hva nabolaget ditt har å by på.

Sist helg gikk Rock Høyenhall av stabelen, og denne førstkommende helgen er det flere store nærmiljøarrangementer. Her får du en oversikt:

Musikk- og litteraturfestival på Sæterstranda

Fredag 30. august og påfølgende lørdag og søndag er det premiere på "Gåsehud ved fjorden". Det er en musikk- og litteraturfestival i regi av lokalbeboerne Christer Falck og Catarina Jacobsen.

SÆTERSTRANDA: Catarina Jacobsen og Christer Falck inviterer for første gang til "Gåsehud ved fjorden", en musikk- og litteraturfestival.

SÆTERSTRANDA: Catarina Jacobsen og Christer Falck inviterer for første gang til "Gåsehud ved fjorden", en musikk- og litteraturfestival. Foto:

Festivalen finner sted på Sæterstranda på nedsiden av Mosseveien, omtrent midt mellom Katten og Nordstrand bad.

Her kan du oppleve musikere og forfattere som Kristian Kristensen, Silje Nergaard, Solveig Slettahjell, Anita Skorgan, Bendik Hofseth, Anneli Drecker, Ketil Bjørnstad, Jo Nesbø og Lars Saabye Christensen.

Torgfest på Bogerud

Ildsjelene bak Bogerud Torgfest kan i år feire femårsjubileum, og det skjer lørdag 31. august fra klokken 12-17.

- Det som startet som et lite nabolagsinitiativ for å pushe Obos til å gi Bogerud et sårt tiltrengt løft, har vokst til å bli årets største sosiale begivenhet på Bogerud, skriver arrangørene i en pressemelding.

BOGERUD: Torgfesten på senteret samler nærmijøet og byr på både underholdning, debatter og ulike aktiviteter.

BOGERUD: Torgfesten på senteret samler nærmijøet og byr på både underholdning, debatter og ulike aktiviteter. Foto:

Målet med torgfestene på Bogerud er at folk i nabolaget skal møtes på tvers av kultur, alder og borettslag. Flere tusen mennesker har tatt turen innom de tidligere torgfestene, for å oppleve alt fra matboder til ulike aktiviteter, underholdning og politisk debatt. Frivillige organisasjoner, butikker, lokalforeninger såvel som lokale talenter benytter anledningen til å vise seg frem.

Årets debatt vil ha fokus på utbyggingen av Bogerud; hvorfor det ikke skjer noe, om lokalbefolkningens ønsker vil bli hørt og hvem som tar ansvar for at bydelene ikke blir livløse bomaskiner.

Erling Fossen leder debatten, der du finner både Obos, politisk ledelse i Rådhuset og Mari Boysen fra Et levende Bogerud beboerforening i panelet.

Det blir variert musikalsk underholdning, dans, klovn, fiksefest der du kan få reparert ødelagt elektronikk, smoothielaging ved hjelp av sykkelkraft, triksekonkurranse, snekkerverksted og mange andre aktiviteter.

Ikke minst så kan folk ta i bruk nye Bogerud aktivitetspark, som ferdigstilles i disse dager.

Mortensrud Festival

Lørdag 31. august fra klokken 13-18 går Mortensrud Festival igjen av stabelen, på kunstgressbanen bak kjøpesenteret.

Også denne festivalen har femårsjubileum i 2019.

- Mortensrud festival ble arrangert for første gang i 2015, og er blitt svært godt tatt imot av lokalbefolkning og tilreisende gjester. Festivalen skaper positiv oppmerksomhet om et område som også har sine utfordringer, og vi har en stadig økning både av publikummere og av folk som vil delta som artister og med stands, skriver arrangørene i en pressemelding.

I år byr de på en innholdsrik miks av blant annet musikalsk underholdning og dans, politisk debatt, fotballcup og lynsjakk.

Rapperen Jonas Benyoub og sjakkmester Aryan Tari er blant trekkplastrene.

Dessuten har både byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og leder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre meldt sin ankomst, og du skal ikke se bort fra at kjente profiler fra andre partier også tar turen innom festivalen.

- Det er mange grunner til å komme til festivalen, inviterer festivalsjef Melita Ringvold.

- Du kan spise god mat, se NRKs jubelshow, høre masse ny musikk. men mest spennende i år er kanskje at du kan lære grafitti og mekke sykkel, få sydd om klær og lært resirkulering. Vi er en del av Miljøhovedstad-programmet og har masse spennende grønne aktiviteter, forteller hun.

Artikkeltags