Gå til sidens hovedinnhold

Klart for stor utekonsert med Lars Lillo-Stenberg

Artikkelen er over 5 år gammel

Konsert med Lars Lillo-Stenberg, åpning av Lambertseter natur- og aktivitetspark, og barnehagebarnas dag er høydepunktene under Nordstrandsdagene.

NORDSTRAND: Hele 33 små og store arrangementer har bydelen funnet plass til i uken fra 23.–29. mai.

– De er både geografisk og tidsmessig spredd. Her finner bydel Nordstrands befolkning i alle aldre garantert noe de har tid og lyst til å være med på, sier Lars Petter Solås (Frp).

31-åringen er leder av bydelens barn-, ungdom- og kulturkomité, og har for fjerde år på rad sjefsansvaret for de populære Nordstrandsdagene.

– Disse dagene er noe av det viktigste vi gjør for bydelen vår. Det er her vi får vist frem vårt aktive kultur- og organisasjonsliv. Et organisasjonsliv som er den styrken Nordstrandsdagene aldri hadde klart seg uten.

– Det er drivkraften min, og det som lager en lokal identitet, sier Solås.

LES OGSÅ: Nå planlegger de Nordstrandsdagene

Lars Lillo-Stenberg og prisutdeling

Siden nyttår har han, sammen med mange frivillige, jobbet for å ferdigstille programmet. Og det er liten tvil om hva som blir høydepunktet i år.

– Lars Lillo-Stenberg (De Lillos) holder konsert på hundesletta på Ekeberg lørdag 28. mai klokken 17. Jeg kan love en flott opplevelse på Oslos vakreste konsertarena, sier Solås.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Foruten den kjente Oslo-artisten medvirker Sara & Ole, og de lokale UKM-deltakerne Sofie Johansen, Steffen Skjel og dansegruppa Contagious Crew.

– I forbindelse med konserten deler vi også ut Nordstrandprisen 2016, sier Solås.

Han forventer at mellom fem hundre og tusen tilhørere tar plass i skråningen for å få med seg gratiskonserten denne lørdagskvelden.

LES OGSÅ: Slik gikk det med Nordstrandkonserten i fjor

Åpner to parker

Tirsdag ettermiddag 24. mai er et annet høydepunkt.

– Da åpnes Lambertseter natur- og aktivitetspark. Klokken 17.00 klipper bydelsutvalgets leder, Arve Edvardsen, snoren. Det blir oppvisning i hvordan treningsapparatene brukes, og bål, grilling og hygge i en park som skal brukes av bydelens beboere i all aldre. Søndag åpner Edvardsen den nye Reveskogen friluftspark i Kåres vei, sier Solås.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Barnas egen dag

Onsdag og torsdag er det barnehagebarnas bydelsdag på Lambertseter fritidsklubb og Lambertseter gård.

– Pågangen til dette arrangementet i fjor ble så stor at vi nå har måtte fordele det på to dager. 600 barn er med i år, og vi retter en stor takk til lokale Lions-klubber som stiller opp som mannskap disse dagene, sier Solås.

LES OGSÅ: Slik var barnehagebarnas bydelsdag i 2014

– Konsert og barnehagebarnas dag er satsingsområdene i år, men vi har også mye annet å by på. Nordstrand skytterlag har åpen kveld for barn og voksne i Ekeberghallen. Her får alle prøve seg på å skyte inntil 30 skudd, sier Solås.

Det skjer også ting på biblioteket, seniorsentrene, i kirkene og på EKT; i idrettssammenheng bys det på sandvolleyball, fotball og basket. En geologisk vandring på Malmøya kan man få med seg onsdag.

– Og lørdag klokken 14 er det omvisning i Ekebergparken med direktør Ina Johanessen, sier Lars Petter Solås.

LES OGSÅ: Potent mann har inntatt Ekebergparken

Frivillige og sponsorer

Han takker sponsorer og frivillige som gjør det mulig å arrangere Nordstrandsdagene.

– De frivillige er ryggraden og livsblodet. Drahjelpen fra sponsorene er uvurderlig. De har vært spesielt gavmilde i år, sier han.

LES OGSÅ: Vi har hovedstadens vakreste arena