Opplev kultur i skog og kirke

BØLER KIRKE: Har du ennå ikke besøkt flotte Bøler kirke? Fredag har de et innholdsrikt program i forbindelse med Oslo kulturnatt, deriblant konsert med Bøler og Ila Janitsjarkorps. Pressefoto

BØLER KIRKE: Har du ennå ikke besøkt flotte Bøler kirke? Fredag har de et innholdsrikt program i forbindelse med Oslo kulturnatt, deriblant konsert med Bøler og Ila Janitsjarkorps. Pressefoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag går Oslo kulturnatt av stabelen, med flere lokale arrangementer som er helt gratis.

DEL

OSLO: For å synliggjøre hovedstadens rike kulturliv, inviteres det hvert år til Oslo kulturnatt. Det er ifølge Kulturetaten den største endagsfestivalen i landet, med hundrevis av gratisarrangementer på cirka 170 forskjellige arenaer. Mange av dem foregår i sentrum, men også lokalt er det muligheter for kulturelle opplevelser.

LES OGSÅ: Seks lokale politikere til Stortinget

Kulturnatt i kirken

Bøler kirke har et innholdsrikt program, hvor du kan oppleve både Bøler og Ila Janitsjarkorps, Østensjø barne- og ungdomsteater, koret Parenti Vocalis og en scene med lokale musikere i ulike sjangre.

Det blir kafé, bølerspeiderne har bål og aktiviteter og det er avslutningskonsert med kantor Erling Strøm på flygel, Tormod Åsgård på trompet og Benedikte Guttormsen Slørdal som synger. Kunstner Stephanie Reinhardt åpner klokken 15 utstillingen «Relasjoner-Kontakter-Møter», som også er åpen på søndag.

– Vi byr på varierte kulturopplevelser hele ettermiddagen fra klokken 17.45 til 22-tiden. Man kan få med seg deler av programmet eller bli med på alt, inviterer Liv Sommer Holmen på vegne av kirken.

LES OGSÅ: Kunst demper støy på Bøler bad

Forunderlig utstilling

På Bøler bibliotek markeres kulturnatten med en utstilling bestående av både skulptur og lyd, fra klokken 17 til 23. Oppsalbeboer Morten Minothi Kristiansen ønsker at publikum skal undre seg.

– Fra høyttalerne strømmer det en kontinuerlig kakofoni av avbrutte lyder fra hendelsen. Og der nede på gulvet, en fullstendig katastrofe, står det å lese om utstillingen i programmet for Oslo kulturnatt.

LES OGSÅ: Lokalprofilen: Morten Minothi Kristiansen

Bylandbruk på Manglerud

På Senter for bylandbruk som holder til i Manglerud kirke er det også åpent i forbindelse med Oslo kulturnatt, nærmere bestemt fra klokken 16-19.

I det som trolig er byens grønneste kirke blir det ifølge facebooksiden til Senter for bylandbruk potetplukking for barn ifølge med voksen fra klokken 16-17 og omvisning i anlegget på kirkebakken fra klokken 17-18. Det er også muligheter for å melde seg på kurs i dyrking av grønnsaker i plantekasser, men dette koster noen kroner.

Tåkekunst på Ekeberg

I Ekebergparken blir det en to timers kunstomvisning fra klokken 18, og du kan oppleve den japanske kunstneren Fujiko Nakayas spesielle tåkeskulptur, som er i parken fra 10. til 17. september.

LES OGSÅ: Ny "gutt" på plass i Ekebergparken

Kunst i Hvervenbukta

Galleri Falk i Hvervenbukta har åpne dører fra klokken 20-22, og byr på utstillingen «Sort Løvetann med billedkunstnerne Reidun Falk og Katarina Huser.

LES OGSÅ: Anne på landet har bukta og begge endene

Musikk i stua

«Hos deg! Levende musikk rett hjem» har spesialisert seg på å spille konserter hjemme hos folk, og fredag fra klokken 18.30-21 inviteres det til konsert hjemme hos Hillevi i Hallagerbakken på Holmlia. Den er ifølge arrangørene åpen for alle som ønsker en intim og annerledes musikkopplevelse, men det lønner seg å melde seg på.

Les flere saker om Holmlia her!

Kunst i skogen

Hvis du vil se kunst i skogen kan du klokken 17 bli med Oslo Utmark på fredagstur i Østmarka. De bruker naturen som alternativ visningsarena, og denne gang kan du se kunsten til Hebe Camilla Wathne og Tone Wolff Kalstad.

Les flere saker om Østmarka her!

Det er påmelding til turen, som tar 10-30 minutter og er for både voksne, barn og firbente. Oppmøte ved P-plassen ved Solbergliveien-Hellerudveien på Oppsal/Trasop.

Mer informasjon om alle arrangementene og eventuell påmelding finner du på nettsiden www.oslokulturnatt.no

LES OGSÅ: Østensjøvannet farges av alger

Artikkeltags