Gå til sidens hovedinnhold

Har troen på raushet i julen - tar imot gaver til vanskeligstilte barn

Artikkelen er over 2 år gammel

Nylig ble det satt opp et glassmonter på Lambertseter Senter for å ta imot gaver til barna som trenger det mest. Målet er at monteret skal fylles opp med gaver innen 16.desember.

LAMBERTSETER: I mange år har Lambertseter Senter og Lambertseter menighet samarbeidet om å holde sentergudstjeneste i advent. Dette opplever både senterleder Silje Aspen Ellingstad og prest Fredrik Ulseth som vellykket, og ønsket i år å ta samarbeidet et steg videre.

Derfor står nå, for første gang, et stort glassmonter med julegaver inne på senteret. Monteret skal fylles opp med gaver til barn i familier med lite midler, fra besøkende på Lambertseter Senter. Den 16. desember gis gavene til Kirkens Bymisjon, som har ansvar for å gi gavene til barna som trenger det mest.

Ubeskrivelig for barna

Det er mange barn som gruer seg til å komme tilbake til skolen etter julen uten julegaver å vise frem til vennene sine, og som skammer seg i julen fordi deres familie ikke har råd til julegaver, forteller prest Fredrik Ulseth. Dette tiltaket kan være med på å gi barna en finere jul.

- Denne gaven kan gjøre en ubeskrivelig forskjell for barnet. Det handler om barnas følelse om egenverdi og frykten for ikke å bli sett, sier Ulseth.

Monteret er lett tilgjengelig og en enkel måte å bidra på. Det finnes ikke noen prisgrense her, og det kan godt være pent brukte leker også, forteller Silje Aspen Ellingstad.

- Men folk må bruke hodet og tenke på at noen skal få dette i gave, understreker Ulseth.

Stor giverglede i julen

- Hvis man føler for å hjelpe kan man lett bidra her. Butikkene på senteret kommer også til å bidra med gaver, forteller Ellingstad.

De har opplevd entusiasme blant mennesker i området. Allerede før glassmonteret var satt opp, fikk de etterspørsel fra givere som hadde hørt nyss om gaveprosjektet.

Både senterleder og prest har begge tro på at julen gir folk litt ekstra giverglede. Selv skal Silje Aspen Ellingstad ta med egne barn og legge gave i monteret. Hun oppfordrer også andre til å ta med barna sine på dette for å vise at julen ikke bare handler om å få gaver, men også å gi.

Fornøyde med godt samarbeid

Obos, som eier Lambertseter Senter, ønsker å gi noe tilbake til nærmiljøet gjennom støtteordningen "Obos gir tilbake", forteller Ellingstad. Dette skjer i områdene der Obos har boligprosjekter eller mange medlemmer. Glassmonteret på Lambertseter Senter er finansiert av "Obos gir tilbake".

- Menigheten er veldig glade for det fantastiske samarbeidet med Obos og at vi er et samarbeidsnettverk som får til dette sammen, sier Ulseth.

Begge to har tro på raushet og håper dette er noe som kan bli en tradisjon i årene som kommer, på samme måte som sentergudstjenesten har blitt en tradisjon. De håper å se mange på sentergudstjenesten klokken 12 søndag andre advent, og på juleverkstedet klokken 14.

LES OGSÅ:

Du trenger ikke sitte alene på julaften.

Her kan du bytte fremfor å kjøpe nytt.

En bok om filt og vennskap.