Kan miste fotballbanen

SIER NEI: Naboene i Kaptein Oppegaards vei protesterer mot å få parkeringsplass på fotballbanen noen få meter fra husene deres. Foto: Aina Moberg

SIER NEI: Naboene i Kaptein Oppegaards vei protesterer mot å få parkeringsplass på fotballbanen noen få meter fra husene deres. Foto: Aina Moberg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Munkelia borettslag har nå sendt inn søknaden til Plan- og bygningsetaten om å få ta i bruk en fotballbane til fremtidige parkeringsplasser.

DEL

MUNKELIA: Borettslaget, som består av 428 husstander, mister parkeringsplasser for 100 biler når det i 2017/18 skal lages sykkelfelt i Langbølgen.

LES OGSÅ: Gateparkering må vike for sykkelfelt

Plassene må erstattes, og borettslaget søker derfor om dispensasjon fra reguleringsformål bolig/gangvei til parkering på grøntområdet mellom Mikrobølgen og Kaptein Oppegaardsvei. En tomt borettslaget forøvrig selv eier.

Mener området ikke brukes

- Munkelia Borettslag er kommet i en svært vanskelig parkeringssituasjon i forbindelse med at det blir sykkelfelt i Langbølgen mellom Munkelia og Nordstrandveien. Dette er en situasjon vi ikke har ønsket, sier styreleder Svein Gundersen i et vedlegg til Plan- og bygningsetaten.

- Vi vil benytte balløkke og asfaltert område i forlengelsen av vårt garasjeanlegg. Balløkka benyttes ikke i dag, og vår vaktmester har ikke slått gresset der i år, sier han.

 - Styret har ikke mottatt noen henvendelser fra våre husstander på at gresset burde vært slått for å kunne benytte balløkka, sier Gundersen.

Nabovarsel med faktafeil

I Nordstrands Blad 22. oktober gikk naboer til fotballbanen i Kaptein Oppegaardsvei hardt ut mot planene etter at de fikk et nabovarsel med mulighet til å si sin mening.

LES OGSÅ: Vil ikke ha parkeringsplasser på fotballbanen

- Vi reagerer sterkt på at vi har fått nabovarsel med faktafeil. Dette området er nemlig i flittig bruk hele året av både småbarn, ungdom og voksne, sier Nickolai Roland på vegne av naboene.

Deres innspill er, sammen med et innspill fra en beboer i Mikrobølgen, som også er sterkt imot tiltaket, lagt ved søknaden til Plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: Vingolfveien har fått bom ved Krokkleiva

Artikkeltags