Nordstrands Blad mener: Dette får Nordstrands-hjertet til å banke

Av
DEL

LederFire hendelser den siste tiden, bekrefter hvorfor Bydel Nordstrand er et godt sted å bo. Alle hendelsene handler om menneskene som bor her.

Torsdag ettermiddag blir en kvinne påkjørt og skadet på Sæter. I etterkant la hun ut et innlegg på Facebook med en takk til de som hjalp henne. Til de som ringte etter ambulanse, hentet en krakk hun kunne sitte på, kontaktet nærmeste familie og holdt hånden hennes. En takk for god omsorg.

Samtidig, tvers over gaten, står en eldre kvinne på kne. Hun holder seg fast i rullatoren uten å klare å reise seg opp. Også hun møtes av varme, hjelpende hender og støtte frem til ambulansen kommer. Hun er i en fortvilet situasjon, men det som preger hendelsen er omsorg.

Noen dager tidligere våger en 76 år gammel kvinne å fortelle offentlig at hun kjenner seg ensom i bydelen. Etter at mannen døde har ikke livet vært så greit. Rutinene er ikke slik de en gang var, og det sosiale livet er borte. Posten i den lokale Facebook-gruppen gjør at også en 28 år gammel alenemor tar motet til seg. Hun har kjent på ensomhet i mange år, og hadde nesten gitt opp håpet om å finne et nettverk i nærmiljøet.

Begge kvinnene blir møtt med en vegg av nestekjærlighet. Over tusen reaksjoner, inkludert 70 kommentarer, sendes i kvinnenes retning. Mange vil møte dem, gå tur, sitte barnevakt, eller prate. Flere er dessuten i samme situasjon. De savner en venn. Problemet er at de ikke har våget å snakke høyt om det.

Noen hundre ord i en Facebook-post var det som skulle til. I etterkant intervjuet Nordstrands Blad kvinnene om responsen, og begge fortalte at de var overveldet og takknemlige.

Det står respekt av å våge. Men det står også respekt av alle som møter andres liv med raushet. Av de som åpner døren for mennesker som ikke har så mange, som ser, og som bryr seg.

Det er mindre enn en måned til jul. I nærmiljøet og i Oslo finnes det arrangementer for mennesker som kjenner seg alene i høytiden. Det er i tillegg flere eksempler på familier som setter frem en ekstra stol til julemiddagen, til folk i nabolaget de ikke kjenner fra før.

Summen av denne nestekjærligheten er med på å bygge et godt nærmiljø. Den siste uken er det blitt lagt en solid byggestein til lokalmiljøet vårt. Det får Nordstrands-hjertet til å banke.

Artikkeltags