Gå til sidens hovedinnhold

Lions hedrer folk som utgjør en forskjell

Artikkelen er over 3 år gammel

Både treningskjeden SatsElixia og to lokale ildsjeler fra Østensjøvannets Venner ble nylig hedret av Lions.

ULSRUD/BØLER: Lions Clubs Internationals klubber i Oslo og Bærum hadde nylig distriktsmøte på Ulsrud videregående skole. Her ble det blant annet delt ut heder og ære til folk de mener utgjør en forskjell.

Hedret lokale ildsjeler

På møtet ble to fra Østensjøvannets Venner hedret med «Medal of Merit», som gis til folk som enten har utmerket seg med heroisk eller samfunnsnyttig innsats.

– Gjennom flere tiår har Finn Gulbrandsen og Amund Kveim stått på for fuglemangfoldet ved Østensjøvannet. Det er moro å hedre to karer som har viet tusenvis av timer sammen med de øvrige i Østensjøvannets venner, opplyser distriktsguvernør og lokalbeboer Bjørn Zarbell i en pressemelding til Nordstrands Blad.

– Meg bekjent er faktisk Tande-P den siste som fikk «Medal of Merit» tilbake i 1999. Det deles ut færre av disse enn av H.M. Kongens fortjenestemedalje, uten sammenligning for øvrig, sier Zarbell.

Hedret treningskjede

På møtet ble det også delt ut heder til SatsElixia, fordi ansatte i treningskjeden donerte julegaven sin for å støtte opp om arbeidet med å skape trygghet og utdannelse for barn og unge fra fattige kår i Sør-Afrika. Zarbell opplyser at Lions reagerte på engasjementet fordi en stor kjede går inn og gjør en stor forskjell.

– Lionsklubbene har selv hatt et distriktsprosjekt i Sør-Afrika gjennom syv år, der man også har bygget opp et læringssenter for bilmekanikk, så hjertet banket ekstra over dette engasjementet. Prisen på 10.000 kroner er ment som et symbol utad på at vi ønsker å synliggjøre vår respekt for hva de ansatte i kjeden har gjort, sier Zarbell.

SatsElixia kunngjorde på møtet at de vil gi prispengene direkte til Impande, som er den utøvende ansvarlige organisasjonen for hjelpearbeidet de støtter.

Ønsker flere medlemmer

Distriktsguvernør Zarbell opplyser at det er slike fine folk som prisvinnerne de ønsker seg som medlemmer i Lions.

– Det er jo nesten en klubb for hver trikkestopp, 34 klubber bare i Oslo og Bærum og over 400 klubber i Norge, sier han.

– Vi jobber nok mer prosjektrettet enn før, og har distriktsprosjekter og riksprosjekter vi selv står for. På verdensbasis er det 1,4 millioner medlemmer som nå har fokus på miljø, sult, diabetes, barnekreft og syn. DA snakker vi om mål for å påvirke hverdagen for 200 millioner mennesker. Men for å kunne bidra godt fra Norge er det ingen hemmelighet at vi trenger nye og yngre medlemmer, for snittalderen er bra høy nå. Vi har medlemmer fra 22 år og oppover til godt over 90 år. Selv har jeg vært medlem i over halve livet, og medlemskapet har tilført enormt og gjør det fortsatt. Så lenge det er nød er vi ikke arbeidsledige, fastslår distriktsguvernør Zarbell.