Etterlyser to menn etter kidnapping på Ljan

ETTERLYST: Politiet etterlyser to menn som er mistenkt for å ha vært delaktige i kidnappingen på torsdag 29. september. Personene er fotografert på stedet hvor bortføringen skjedde – rett før den skjedde. Foto: Politiet / NTB scanpix

ETTERLYST: Politiet etterlyser to menn som er mistenkt for å ha vært delaktige i kidnappingen på torsdag 29. september. Personene er fotografert på stedet hvor bortføringen skjedde – rett før den skjedde. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo-politiet går ut med bilder av to menn som er mistenkt for å ha vært innblandet i bortføringen på Ljan torsdag.

DEL

LJAN: (NTB) De to mennene ble fotografert i Herregårdsveien på Ljan, hvor en person ble tvunget inn i en bil og bortført om morgenen 29. september.

Politiet mener de har vært delaktige i selve bortføringen, basert på bildemateriale som er hentet inn fra den aktuelle parkeringsplassen.

Bortføringen skjedde fra en parkeringsplass tilknyttet et borettslag ved avkjøringen til Fiskevollbukta.

Fra før er tre personer pågrepet og siktet i saken. Politiet har tatt beslag i en bil som var etterlyst etter bortføringen, men har ikke fått kontakt med offeret ennå.

LES OGSÅ: Tre menn siket for kidnapping på Ljan

Frykter drap

– Vi frykter for at det skal skje noe alvorlig med vedkommende, i ytterste konsekvens drap. Vi går derfor ut med disse usladdede bildene i håp om å få inn tips om hvem disse to er. Vi håper på denne måten å finne ut hvem offeret er, sier etterforskningsleder Thor Martin Elton.

Bildene som ble offentliggjort i forbindelse med etterlysningen mandag, er tatt på åstedet rett før bortføringen fant sted. De utgjør bare en mindre del av det samlede bildematerialet politiet sitter på.

– Basert på bildene og hvordan disse personene oppfører seg og samhandler, setter vi de to i en helt klar forbindelse til de tre andre som er pågrepet, sier etterforskningsleder Thor Martin Elton i Oslo politidistrikt til NTB.

LES OGSÅ: To pågrepet etter kidnapping på Ljan

Kjenninger av politiet

Til sammen er tre menn pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse etter hendelsen. To av dem, en 29 år gammel etnisk nordmann og en 25 år gammel mann med tyrkisk bakgrunn, ble lørdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon.

Den tredje siktede ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

En av de siktede ble dømt for frihetsberøvelse allerede i 2006. To av de siktede er dessuten mistenkt for å ha vært involvert i henholdsvis tre og fire frihetsberøvelser det siste året, ifølge TV 2.

LES OGSÅ: Vitner så mann bli dyttet inn i bil på Ljan

Artikkeltags