Gå til sidens hovedinnhold

Nå må du snart betale for å parkere her

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra 1. mars må du betale for å stå parkert ved Ljan stasjon.

LJAN: I dag kan bilister parkere gratis ved Ljan stasjon, men dette blir det snart en endring på. Torsdag 1. mars innfører Bane Nor nemlig dagparkering på denne stasjonen.

Opprinnelig skulle ordningen tre i kraft allerede 1. februar, men dette er nettopp blitt utsatt.

- Dagparkeringen ved Ljan stasjon er forsinket med en måned på grunn av forsinket levering av materiell, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Bane Nor Eiendom til Nordstrands Blad.

60 kroner om dagen

Det blir 50 dagparkeringsplasser ved Ljan stasjon, og det skal koste 60 kroner per dag å stå parkert der. Brukerne må betale i automaten som kommer på stasjonen og legge parkeringsbillett i bilvinduet.

Det står i dag et skilt ved Ljan stasjon om at parkeringsplassen er reservert for togreisende, men det er umulig å vite om bilene som står der tilhører togreisende eller ikke.

Det blir det altså snart en slutt på. Parkeringsselskapet Park Nordic har fått oppdraget med å drifte den nye parkeringsordningen ved Ljan stasjon.

Bane Nor opplyser at målet med å innføre dagparkering er å redusere omfanget av fremmedparkering, øke sjansen for at togreisende som virkelig trenger det finner en ledig plass, samt å motivere togreisende som bor i nærheten til å bruke andre fremkomstmidler enn privatbil til stasjonen.

- Vår erfaring er at vi ved å innføre betaling får flere til å vurdere sin bilbruk, sier Bane Nor Eiendoms direktør for stasjoner, Knut Ø. Ruud Johansen, i en pressemelding.

Bedre sykkelparkering

I tillegg til å innføre dagparkering, skal også sykkelfasilitene ved Ljan stasjon utbedres.

- På Ljan stasjon har vi planer om å etablere sykkelparkering under tak i 2018, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Bane Nor Eiendom til Nordstrands Blad.

Når det gjelder sykkelparkering ved togstasjonene i vårt distrikt, opplyser hun også at de allerede er i gang med å bygge sykkelhotell ved Rosenholm stasjon. Ved Hauketo stasjon kom det sykkelparkering under tak i 2016.

LES OGSÅ:

Skal dele P-plassen på Rosenholm i to

Snart blir Ruter-billetten din dyrere