Kulturetaten ordner plaketten på Roald Amundsen-minnesmerke

PLAKETTEN: Kulturetaten har ikke bestemt seg for om de henger opp den gamle, bulkete og hakkete plaketten, eller om de setter opp en ny messingplakett på det glemte Roald Amundsen-minnesmerket på Ekebergsletta.

PLAKETTEN: Kulturetaten har ikke bestemt seg for om de henger opp den gamle, bulkete og hakkete plaketten, eller om de setter opp en ny messingplakett på det glemte Roald Amundsen-minnesmerket på Ekebergsletta. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lokalhistoriker Dag Jarnøy er glad for initiativet, men frykter at helheten fortsatt ikke blir tatt ansvar for.

DEL

EKEBERGSLETTA: I forrige uke skrev Nordstrands Blad om det forfallende minnesmerket etter Roald Amundsens polferd med luftskip på Ekebergsletta.

Lokalhistoriker Dag Jarnøy sto da frem med sin bekymring for minnesmerket, og det at ingen tar ansvar for å gjøre noe med det.

Les også: Ingen tar ansvar for minnesmerket

Nå tar Kulturetaten initiativ i saken, og vil sørge for å få messingplaketten som viser hva minnesmerket er på plass igjen der den var før den falt av tidligere i år.

Hvem som har ansvaret for helheten av minnesmerket er imidlertid fortsatt ikke klart.

– Det er for galt at plaketten ikke er på plass. Nå gjør vi litt ekstra for å få den på plass. Vi har funnet plaketten hos Bymiljøetaten, og den kommer opp så fort vi får det til. Jeg vet ikke ennå om det blir den samme plaketten, eller om vi setter opp en ny, uttaler Alv Hågård Gustavsen i Kulturetaten.

Lokalhistoriker Dag Jarnøy synes initiativet er bra, men stiller seg avventende til informasjonen som så langt har kommet frem.

– Det er et gledelig initiativ, men jeg er litt skeptisk, fordi de sier de skal sette på plaketten. Jeg er redd for at dette blir en minimumsløsning, for mener de bare plaketten, eller hele minnesmerket? Hvis de vil oppgradere hele minnesmerket er jeg gledelig overrasket, uttaler Jarnøy til lokalavisen.

Jarnøy sier han ikke kan skjønne annet enn at Kulturetaten har ansvaret.

– Vi får se videre hvordan det blir med ansvaret. Det er ikke av vond vilje vi ikke tar det, sier Gustavsen.

Lokalhistoriker Jarnøy har samlet over 300 signaturer gjennom minsak.no, og saken kommer dermed til politisk behandling. Kanskje blir det mer klarhet i hvem som har ansvaret for minnesmerket da? Jarnøy har ikke håp om en snarlig avklaring, men ser uansett frem til byrådets behandling av saken.

– Nå blir det nytt byråd, og det tar nok litt tid før de begynner å se på saker, tror han.

Uansett har det nye byrådet en frist på seks måneder på å behandle saker sendt inn fra minsak.no med mer enn 300 signaturer.

Les også: Vil ta vare på taggene Sædfuck og Bowie

Les også: Skadeskutt ulv funnet død i Østmarka

Les også: Fyllekjører i murvegg og søppelbil utfor skråning (politiloggen)

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags