Lokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Les  om flere Lokalprofiler her!

MORTENSRUD/LOFSRUD: Hanan Mohamed Abdelrahman mottok nylig Holmboeprisen 2017, en utmerkelse som deles ut av Norsk matematikkråds til en mattelærer eller en gruppe lærere som har utmerket seg. I sin begrunnelse skriver matematikkrådet: «Hanans undervisningsfilosofi bygger på at alle kan mestre matematikk. Hun stiller krav til elevene, utfordrer dem og forventer at de gjør en innsats.»

LES OGSÅ: Gir gratis mattehjelp på Lambertseter bibliotek

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Det som opptar meg mest om dagen er å gjøre elevene interesserte i matematikk og engasjere dem til å yte innsats i faget. Matematikkeksamen nærmer seg, 16. mai – én dag før 17. mai. Jeg er lærer i 10. trinn. Ønsket mitt er at hver og en av dem skal yte sitt potensial og oppleve mestring i faget.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Favorittstedet i nærmiljøet er Lofsrud skole hvor jeg underviser og alle de flotte Deichmanske bibliotekene, spesielt Lambertseter og Tøyen bibliotek hvor jeg gir gratis leksehjelp i matematikk hver uke og kjører MatematikkQuiz for barn mellom 10 og 15 år (BibloTøyen).

LES OGSÅ: Holmlia skole først ut i Oslo

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Et nytt hus. Det ligger i Oslo, men samtidig rolig, mange turmuligheter i nærmiljøet, ikke langt fra hvor jeg jobber, T-bane og busstasjon, Senter Syd og det flotte nabolaget vi har.

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Matte, ristet brødskive med ost og jordbærsyltetøy, grønn te med mynte/yogi te med disse små søte beskjedene, James Brown sin låt «I feel good», å gi klem til søstera mi, mannen min og guttene min og kontakte søstera mi i Egypt.

LES OGSÅ: Kamzy markerte kvinnedagen på Lusetjern

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Flere leksehjelpsmuligheter for barn og ungdommer etter skoletid.

Flere fellesaktivitetsmuligheter for barn og ungdommer etter skoletid.

Flere svømmebasseng og fokus på svømmeopplæring og fast helsesøster i hver skole.

Flere ungdomsklubber og aktiviteter i nærmiljøet som engasjerer barn og ungdommer i positive ting.

Les flere saker fra Søndre Nordstrand på noblad.no