– Sett ungdommen først

FESTIVALLEDER: Melita Ringvold vil ha ungdommen øverst på prioriteringslista i Bydel Søndre Nordstrand, og gleder seg over arbeidsgleden, stoltheten og fellesskapet som Mortensrud Festival skaper. Foto: Privat

FESTIVALLEDER: Melita Ringvold vil ha ungdommen øverst på prioriteringslista i Bydel Søndre Nordstrand, og gleder seg over arbeidsgleden, stoltheten og fellesskapet som Mortensrud Festival skaper. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Hadde døgnet hatt flere timer og pengene strømmet inn, ville Melita Ringvold gjerne gitt nærmiljøet sitt flere vitamininnsprøytninger som Mortensrud Festival.

DEL

Lokalprofilen Lokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte. Les  om flere Lokalprofiler her!

MORTENSRUD: For tredje året på rad arrangerte nylig frivillige, med Melita Ringvold i spissen, nok en suksessrik nærmiljøfestival på Mortensrud.

LES OGSÅ:

Allsidig folkefest på Mortensrud

Bildeserie: Mortensrud Festival 2017

Hun har satt søkelyset på viktige lokale saker med fakkeltog, deltagelse i politiske debatter og ikke minst etableringen av Mortensrud Manifest, som har som mål å bidra til et varmt og inkluderende nærmiljø.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Jeg grubler mye på hvordan vi på en smart måte, som ikke koster penger og ikke krever lokaler, for det har vi ikke, og uten å slite ut oss frivillige voksne som er med i Mortensrud festival, kan klare å finne på noen flere aktiviteter som engasjerer de 70 ungdommene som stilte som frivillige på festivalen. Jeg skulle ønske vi kunne videreuvikle og ta vare på arbeidsgleden, stoltheten og felleskapet fra de hektiske dagene før og etter festivalen. Jeg skulle ønske jeg kunne makte å løfte opp flere slike vitamininnsprøytninger gjennom hele året, men det er krevende å få til med full jobb og et par byråkratiske og økonomiskeutfordringer.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Kunstgressbanen på Mortensrud. Jeg har en fast løpetur i marka som ender der før jeg løper hjem. Kunstgresset samler folk så og si hele døgnet og det er alltid latter og energi der. Dessuten finner jeg alltid sønnen min der eller møter folk jeg kjenner. Jeg skulle ønske hele området var «penere» og planlagt med benker, parkområder, gatekunst,skulpturer utendørs treningsapparter og en kafe eller to. Men det er energien og menneskene som teller mest, så da får vi heller fortsette å jobbe for å få infrastrukturen og kulturtilbudene på plass.

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Vi flyttet hit da vi fikk barn for 16 år siden. Kombinasjonen av sentral beliggenhet i forhold til kollektivtransport og byen, gode barnehager/skoler og marka rett ved var det som lokket den gangen. Men etter å ha bodd her i mange år er det mangfoldet og de interessante menneskene som holder meg i bydelen.

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Kaffe

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Skap trivelige byrom som tilrettelegger for fellesskap. Da vil både unge og gamle trives, men sett ungdom øverst på prioriteringslista og lag aktiviteter og byrom der de får utvikle og utfolde seg. Og gjør det nå før de vokser opp.

Fakta:

Navn: Melita Ringvold

Alder: 45

Yrke: Kommunikasjonssjef

Bosted: Mortensrud

Sivil status/barn: Kjæreste og 2 barn på 12 og 16

LES OGSÅ:

Seks lokale fjes til Stortinget

Setter fortetting på vent i Oslo

Her vil de ha nye bommer

Sjekk om du får ny reisehverdag

Artikkeltags