Inviterer til gatefest på Oppsal

MØTEPLASSFORKJEMPER: Morten Minothi Kristiansen syns det er for få møteplasser i Østensjø, derfor skaper han nye selv.
Foto: Morten Minothi Kristiansen

MØTEPLASSFORKJEMPER: Morten Minothi Kristiansen syns det er for få møteplasser i Østensjø, derfor skaper han nye selv. Foto: Morten Minothi Kristiansen

Artikkelen er over 3 år gammel

- Vi må dyrke det unike, sier ildsjelen Morten Minothi Kristiansen. Han bringer folk i nærmiljøet sammen, og alternativ kunst og musikk ut til folket.

DEL

Lokalprofilen Lokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Les  om flere Lokalprofiler her!

OPPSAL: I tillegg til gatefesten på Oppsal som førstkommende lørdag arrangeres for tredje gang, står han bak pop-up-kafeer og alternative musikk- og kunstkvelder.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Høsten blir travel med utstilling, arrangørvirksomhet og turnéer i Europa og Asia, men akkurat nå er det Oppsal Gatefest lørdag 2. september fra klokken 13- 22.30. Vi har utviklet oss masse de tre årene vi har holdt på. Arrangementet blir større og råere, men bevarer familiefokuset. Det er for alle, derfor presenterer vi også sær og for mange utilgjengelig kunst og musikk. Det er viktig, og en tankegang som opptar meg mye; å dyrke det unike i hverandre, det som ligger der. For uten at vi reflekterer så mye over det til daglig gir vi ubevisst slipp på friheten til å være oss selv til fordel for store strømninger i samfunnet, som er kapitaldrevet. Det må også være plass til en mainstream, men om det ikke er en motvekt som hele tiden kjemper imot blir det en destruktiv ubalanse. Jeg synes gatefesten er en flott måte å eksponere folk for nye uttrykk i en trygg ramme.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Sofaen hjemme er nummer 1! Ellers er gården ved Østensjø veldig deilig å kjøre forbi. Helt utrolig at bydelen har noe sånt midt i smørøyet. Og bakgården vår i Skøyenåsen Borettslag da, det er jo der vi arrangerer Oppsal Gatefest.

LES OGSÅ: Oppsal gatefest 2016

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Boligmarkedet først og fremst, men så er det en stor bonus at søster med familie bor hundre meter unna. At det mangler møtesteder er ikke en av grunnene til at vi flytta hit. Møtesteder er tegn på sivilisasjon, Oppsal henger ikke helt med. Jeg bodde cirka to uker her før jeg blei rastløs og satte i gang med tanken om gatefest. Kanskje det er noe med meg...?

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Jeg setter kreativt utløp over alt annet. Jeg liker å skape, ikke fordi jeg er flink, men fordi det er viktig.

LES OGSÅ: Nå blir det andre boller (og pizza) på Oppsal

– Hva bør lokalpolitikerne i bydelen ta tak i?

– Kulturelle møteplasser. I Østensjø er det så vidt jeg veit fire steder å gå ut å spise og drikke, fordelt på over 40.000 mennesker. Det finnes ikke verdinøytrale konsertscener eller visningssteder for kunst som ønsker å si noe skarpt om samtiden. Bydelen har kunstnere i verdensklasse, men alle trekker til sentrum eller utlandet. Det tjener vi ikke noe som helst på. Identiteten vår som østensjøbeboere har ikke noe annet enn idrett og natur å være stolte av. Det rettferdiggjør ikke skaperkraften som finnes her. Jeg ønsker å være stolt av Østensjø for det kultursentrum det kan være. Ringvirkningene av dette bør være åpenbare og dette bør lokalpolitikere ta tak i.

LES OGSÅ:

Rocka ildsjel på Høyenhall

Bogerud torgfest hyller nærmiljøet

Fakta:

Navn: Morten Minothi Kristiansen (38)

Bosted: Oppsal
Yrke: Dank
Sivil status/barn: Samboer og barn

Artikkeltags