Kronprinsen på politibesøk

PÅ POLITIBESØK:
Kronprins Haakon hilser på politibetjenter under besøket på Manglerud politistasjon. F.v.: tjenesteleder Gry Lene Sem, forebyggende leder Eivind Kjøllesdal, mangfoldskontakt for kvinner Therese Lutnæs, Urfan Ahmad og Masood Fazal som begge jobber opp mot minoritetsmiljøer.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

PÅ POLITIBESØK: Kronprins Haakon hilser på politibetjenter under besøket på Manglerud politistasjon. F.v.: tjenesteleder Gry Lene Sem, forebyggende leder Eivind Kjøllesdal, mangfoldskontakt for kvinner Therese Lutnæs, Urfan Ahmad og Masood Fazal som begge jobber opp mot minoritetsmiljøer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kronprins Haakon besøkte torsdag både Manglerud politistasjon og Bjørnholt videregående skole.

DEL

MANGLERUD/BJØRNDAL: Kronprins Haakon var torsdag på plass i parolerommet på Manglerud politistasjon for å få førstehånds kunnskap om forebyggende arbeid i bydelen.

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt sa at politiet setter stor pris på den interessen kronprinsparet viser for dagens tema om forebygging.

– Det er en tematikk vi har jobbet mye med over tid. Politiet bruker mye ressurser for å skape god stabilitet her, sørge for at gode og trygge forhold for innbyggerne og at de som er på den gale vei, kommer inn på den rette. Dette er et langsiktig arbeid, sa Sjøvold da han ønsket velkommen.

Fra Manglerud gikk ferden en mil sørover til Bjørnholt videregående skole. Der fikk kronprinsen høre om samarbeidet mellom politiet, bydelen og skolen.

Forebyggende arbeid

Temaet for orienteringen i politidistriktets Oslo sør-satsing var forebygging, trygghet, tillit og mangfold. I tillegg til Sjøvold og ordfører Marianne Borgen (SV), var blant andre driftsenhetsleder John Roger Lund og tjenestestedsleder Gry Lene Sem ved Enhet øst til stede.

– Det er symbolsk viktig at også ordføreren er her siden dette er et tett samarbeid mellom politiet og Oslo kommune. Den organisasjonen som er her på Manglerud har god erfaring med å jobbe kriminalitetsforebyggende, sa Sjøvold.

Kronprins Haakon fikk høre hvordan politiet jobber forebyggende i nærområdene i tett samarbeid med kommunen, bydelene, andre offentlige og private instanser. Enhetens representanter for det forebyggende arbeidet, mangfoldskontaktene, samt noen eksterne samarbeidspartnere i minoritetsmiljøene informerte om arbeidet de gjør.

LES OGSÅ: Penger til Oslo sør-satsning og trafikktiltak i forslag til statsbudsjett for 2019

Kom alene

Kronprinsesse Mette-Marit skulle også vært med under det planlagte besøket i Søndre Nordstrand. Onsdag kveld opplyste Kongehuset at kronprinsessen har fått konstatert en uvanlig variant av lungefibrose. Torsdag ble programmet endret slik at kronprinsen besøket bydelen alene.

Så sent som i september var hun i bydelen da hun åpnet Mortensrud Festival. Der ble hun tatt imot av ordføreren som satt ved kronprinsens side på politistasjonen torsdag. Festivalen arrangeres av lokale ildsjeler som vil skape fellesskap og samhold i lokalmiljøet.

LES OGSÅ: Kronprinsess Mette-Marit åpnet Mortensrud Festival

Artikkeltags