Slår ring rundt kreftsyke Mathias (6)

STOLT MORMOR: Brit Grendar arrangerer støttekonsert i Manglerud kirke for barnebarnet sitt Mathias, som er svært syk. Nå håper hun det blir en fin konsert som i tillegg kan bidra til mer forskning på den sjeldne sykdommen DIPG. Foto: Kristin Trosvik

STOLT MORMOR: Brit Grendar arrangerer støttekonsert i Manglerud kirke for barnebarnet sitt Mathias, som er svært syk. Nå håper hun det blir en fin konsert som i tillegg kan bidra til mer forskning på den sjeldne sykdommen DIPG. Foto: Kristin Trosvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Mathias er uhelbredelig syk. Nå arrangerer hans mormor støttekonsert for ham i Manglerud kirke.

DEL

MANGLERUD: Det var i august 2017 at Mathias (6) fikk diagnosen DIPG (diffuse intrinsic pontine glioma). Dette er en sjelden og aggressiv hjernesvulst som nesten bare oppstår hos barn. Cirka 5 barn får diagnosen hvert år i Norge.

Det finnes i dag ingen kur og de fleste lever ikke lenger enn ni måneder etter at diagnosen er stilt.

I skrivende stund er Mathias svært dårlig og utsiktene er usikre.

Støttekonsert

Mathias sin mormor Brit Grendar fra Manglerud, forteller at situasjonen er ubeskrivelig vond og hjerteskjærende for hele familien.

- Han er en så nydelig og god gutt, forteller hun. Nå håper hun å kunne bidra både til at Mathias får noen fine opplevelser midt oppi alt det vonde, samtidig som hun ønsker å bidra til mer kunnskap om denne sykdommen.

Derfor arrangerer hun en støttekonsert i Manglerud kirke, førstkommende søndag den 11. mars klokken 18.

Mormoren ønsker at noen av billettinntektene kan gå til en fin tur for Mathias og familien i tillegg til forskning på den sjeldne sykdommen.

- Håpet er at han skal få komme til Disneyland i Paris, det er det han drømmer om, sier Grendar. Men akkurat nå er hun usikker på om det er mulig.

Likevel er hun fast bestemt på at støttekonserten for barnebarnet i Manglerud kirke skal avholdes uansett. Overskuddet fra billettinntektene går da til kreftforskning, spesifikt til forskning på DIPG.

- Først og fremst trenger vi mer kunnskap om denne sykdommen, sier hun.

Støtter opp om Mathias

- Siden det er så få som får denne diagnosen hvert år, er det lite forskning på sykdommen. Og vi merker at det er lite kunnskap. Noe må gjøres med dette, sier Brit Grendar som også selv skal synge under støttekonserten. Det skal også to av hennes døtre, Iselin og Lene Grendar, Mathias' tanter.

 I tillegg vil flere kjente artister medvirke til konserten.

- Vi håper Mathias kan være til stede. Vi ønsket å få til noe hyggelig, så hverdagen ikke bare skal handle om sykehus og sykdom, forteller hun.

Brit Grendar har sunget i mange år og tar sangtimer hos artisten Aleksander With på Poprommet (musikkskolen til artisten Venke Knutson, red.anm.).

- Mange av de flinke artistene som er tilknyttet Poprommet stiller opp helt gratis på denne konserten, forteller Grendar. Hun håper nå flest mulig vil være med å støtte opp om Mathias og kommer til Manglerud kirke søndag.

Disse medvirker til konserten: Aleksander With, Finn og Cathrine Harrison, Elisabeth Vraalsen og Lasse Finbråten, Lene Lindsøe, Karoline Dahl Gullberg, Marcus Paus, Emma Tallaksen samt Brit, Lene og Iselin Grendar.

Spiller inn plate

I tillegg til å arrangere denne støttekonserten, er Brit Grendar i gang med å spille inn et album.

Når dette blir gitt ut er ennå ikke klart, men overskuddet fra albumet skal også gå til forskning på DIPG.

Artikkeltags