Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for Manglerud-drapet

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedmannen bak Manglerud-drapet er dømt til 14 års fengsel i Borgarting lagmannsrett. En annen mann er dømt til ti og et halvt års fengsel i samme sak.

OSLO: Dommen er i tråd med aktors påstand for den 30 år gamle hovedmannen, men 29-åringen han samarbeidet med får et halvt år strengere straff enn det aktor ba om da saken gikk for retten tidligere i januar.

Den 52 år gamle norsk-pakistanske restauranteieren Mohammad Arshad ble slått i hjel på åpen gate Manglerud i Oslo i september 2013.

Les mer om Manglerud-drapet her

Nektet straffskyld

De to har hele tiden nektet straffskyld i saken, og anket Oslo tingretts dom. Tingretten landet på samme fengselsstraff som lagmannsretten nå har gjort.

Fra før er en mann dømt til sju års fengsel for kroppsskade med døden til følge etter å ha innrømmet deltakelse i overfallet. Denne dommen er rettskraftig.

En fjerde mann, som satt i bilen mens det hele skjedde, erkjente å ha vært med på forberedelsene av det som skulle være en liten irettesettelse.

Tok feil mann

Tre av dem tilhører ifølge politiet et tungt belastet kriminelt miljø i Oslo, og skal være en del av gjengmiljøet til Furuset Bad Boys. Den siste regnes som en venn av de tre andre tiltalte, men skal ikke være en del av gjengmiljøets indre krets.

Alle fire er tidligere dømt for vold, ran eller andre alvorlige forbrytelser.

I tiden etter drapet er det kommet fram at det egentlig var Arshads sønn som var målet etter at en bagatellmessig konflikt utartet.

Først etter at angrepet var gjennomført, skjønte de antatte gjerningsmennene at de hadde angrepet feil mann.