OSLO SPEKTRUM: Før lørdagens finale i Melodi Grand Prix (MGP) var både Rebecca Thorsen fra Kastellet og den kjente artisten Alexander Rybak favoritter. Men om vår lokale nykommer lå foran Rybak på oddslistene, måtte hun til slutt se seg slått av den tidligere MGP- og Eurovision-vinneren.

LES OGSÅ: Rebekka fra Kastellet er favoritt i Melodi Grand Prix

Videre til "gullduell"

Det var tilsammen ti låter med i finalen, og Rebekka var blant de fire som gikk videre etter første runde med opptredener.

I tillegg til Rebekkas sang "Who We Are" og Rybaks "That's How You Write a Song", gikk også Aleksander Walmann med "Talk to the Hand" og duoen Stella & Alexandra med "You Got Me" videre.

De to som trakk det lengste strået og gikk videre til "gullduellen" var imidlertid Rebekka Thorsen og Alexander Rybak.

Eurovision i mai

I "gullduellen" fikk de to artistene fremføre sangene sine en gang til, og etterpå ble det altså klart at Rybak nok en gang skal representere Norge i musikkonkurransens internasjonale finale i Lisboa i Portogal i mai i år.

Det var i 2009 han vant den internasjonale finalen med "Fairytale". Rybak har skrevet også årets vinnerlåt selv, mens Rebekkas låt er skrevet av Kjetil Mørland som vant MGP med «A Monster Like Me» i 2015.