Gå til sidens hovedinnhold

Hauketo-ungdom skapte julestemning for de eldre

Artikkelen er over 2 år gammel

Elever fra Hauketo skole sørget nylig for å spre litt juleglede på Midtåsenhjemmet.

NORDSTRAND: Mandag morgen 11. desember fikk beboerne på Midtåsenhjemmet gledelig besøk av femten elever fra valgfaget Innsats for andre på Hauketo skole. Deres ærend var å spre julestemning og glede blant beboerne.

Det ble pyntet med julestjerner og bakt pepperkaker, noe de som tilbringer julen på Midtåsenhjemmet satt pris på, forteller Kreftforeningen i en pressemelding.

Julestjerner og penger til forskning

Elevene på valgfaget Innsats for andre, lærer å gjøre gode ting for mennesker i lokalmiljøet. Julestjernekampanjen til Kreftforeningen vekket interesse hos elevene og de valgte derfor å samle inn penger til dette formålet. Julestjernekampanjen innebærer at den som donerer penger til Kreftforeningen får velge et sykehjem der det skal henges opp en julestjerne.

– Elevene likte kampanjen godt, fordi den handler om å tenke på de som ikke får være hjemme i julen. Og så er stjernene veldig fine, og pengene som samles inn går til veldig viktig kreftforskning, opplyser Kristina Øglænd Engh, som er lærer for klassen.

De bestemte seg for å samle inn penger ved å gå fra dør til dør og selge kaker. Dette har de kun fått positive tilbakemeldinger på, fra mennesker som synes det er viktig å tenke på andre i førjulstiden. Julestjernene valgte de å donere til Midtåsenhjemmet, der det bor rundt 90 eldre fast.

– Vi synes det er litt trist at så mange ikke får feire jul hjemme, og vi ville at de skulle få det ekstra fint rundt seg, sier elevene i pressemeldingen.

Viktig for beboerne

Det var ikke bare julestjerner elevene hadde med seg til Midtåsenhjemmet. De arrangerte også pepperkakebaking, eller bare smaking, i fellesstuene for beboere som ønsket det.

– Det betyr veldig mye for de som bor her å få besøk, er tilbakemeldingene vi har fått, sier David Hemmingsen, Distriktssjef for Kreftforeningen Distriktskontor Oslo.

– Beboerne snakket om at de gledet seg til dette, og så har de noe å fortelle familie og venner som kommer på besøk. Slik bidrar ungdommene til så mye mer enn bare de timene de er her.

Kreftforeningen setter stor pris på engasjementet til elevene, forteller Hemmingsen.

God innsats

Lokalavisen får opplyst at elevene fra Hauketo skole hadde en fin opplevelse av å bidra på sykehjemmet og gjerne kommer igjen. Til nå har de samlet inn over 8000 kroner til Kreftforeningen, og kampanjen er ennå ikke ferdig. De skal fortsette innsamlingen med aksjoner på skolen og kakesalg. Da håper de så mange som mulig vil donere. Alle som har vært involvert i prosjektet er enige om at elevene har gjort en fantastisk innsats, ifølge Kreftforeningens pressemelding.

LES OGSÅ:

- Den lokale givergleden er enorm!

Har troen på raushet i julen - Tar imot gaver til vanskeligstilte barn.

Trenger du noen å feire jul med?