Denne uka kan du bytte klær i Rådhuset og hente gratisvarer på Grønmo

OMBRUKSUKE: Ting som er innlevert på ombruksstasjonene i Oslo gis videre gratis. Torsdag kan du se etter skatter på Grønmo. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

OMBRUKSUKE: Ting som er innlevert på ombruksstasjonene i Oslo gis videre gratis. Torsdag kan du se etter skatter på Grønmo. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Har du vokst fra ski og støvler eller lyst på ny garderobe? Vil du gi andre muligheten til å gjenbruke ditt gamle utstyr? Denne uka er det Ombruksuka i Oslo, og du er velkommen til å bidra!

DEL

OSLO: Fra 23. til 30. november arrangerer Oslo kommune "Ombruksuka", som har fokus på gjenbruk.

Målet er ifølge en pressemelding å bevisstgjøre folk på at det er en stor belastning for miljøet at man har mer enn man trenger, stadig kjøper nytt og kaster for mye.

Med Ombruksuka ønsker Oslo kommune også å sette fokus på hvordan man kan få et mer bærekraftig forbruk i hverdagen, for eksempel ved å kjøpe brukt, gi bort fremfor å kaste - og benytte seg av byttemarkeder.

Klesbyttemarked i Rådhushallen

Det er flere arrangementer i løpet av uka, som avsluttes med et stort klesbyttemarked i Rådhuset lørdag 30. november fra klokken 12-16.

- Klesbyttemarkedet er et åpent og gratis arrangement og formålet er å skape engasjement og læring om forbruk og ombruk. At vi bruker Rådhushallen signaliserer at Oslo tar dette på alvor. Jeg skal kikke i klesskapet for å finne klær å ta med, og gleder meg til å finne mange flotte skatter på klesbyttemarkedet, sier ordfører Marianne Borgen i en uttalelse.

Gratismarked på Grønmo

Av lokale arrangementer kan nevnes Ombruksteltet på Grønmo, som holder åpent torsdag 28. november fra klokken 17.30- 18.30.

Renovasjonsetaten har nemlig et eget telt på Grønmo, der du gratis kan hente varer som er blitt levert inn ved gjenbruksstasjonene. Her kan du finne alt fra leker, bøker og pyntegjenstander til møbler, sportsutstyr og litt byggevarer.

Innsamling hos BUAs utstyrsboder

I forbindelse med Ombruksuka er det også mulig å levere inn brukt tur- og sportsutstyr til BUA. De har egne utstyrsboder rundt omkring i Oslo , der barn og unge kan få låne utstyr gratis. I vårt distrikt er det BUA på Bogerud senter og på Lofsrud/Mortensrud. Sistnevnte har åpent for innlevering av utstyr førstkommende torsdag fra 18-20 og lørdag fra 14-19.

I BUA Bogerud sitt gratishjørne er det ifølge facebooksiden bytte/innlevering av vinterklær og sportsutstyr onsdag fra 17-19.

Vintermarked på Holmlia

Også på Holmlia skjer det ting. Lørdag fra klokken 12–16 arrangeres det vintermarked i paviljongen mellom Holmlia senter og Holmlia kirke. Her blir det stands, boder, salg, sykkelverksted, redesignverksted, julepynt- og pepperkakeverksted.

Her kan du kanskje finne noe du trenger eller levere fra deg utstyr du ikke lenger bruker.

Det er Oslo sør-satsningen og en rekke frivillige og lokale ildsjeler og foreninger som står bak Holmlias første vintermarked, der det også blir bålkos, gløgg, vafler og suppe, pinnebrød og kakao.

Mor Ravnåsen Byttestue er blant de som er tilstede, så folk kan levere inn brukt vinterutstyr for barn og unge.

- Det kan være ski, skøyter, akebrett, klær og andre ting som barnefamilier senere kan bytte til seg i byttestua. De som leverer får byttelapp som kan senere brukes i byttestua, heter det i arrangementsbeskrivelsen.

LES OGSÅ:

Refugees Welcome to Søndre Nordstrand ønsker seg varme klær, vintersko og flere frivillige. - Det føles godt å bidra, sier Ingebjørg og Berit

Artikkeltags