Vinterdag trakk store og små til Sagstua

PÅ HESTEN: Sunniva fra Hauketo er glad i å ri. Arne Andersen fra Miljøprosjekt Ljanselva står bak og passer på.

PÅ HESTEN: Sunniva fra Hauketo er glad i å ri. Arne Andersen fra Miljøprosjekt Ljanselva står bak og passer på. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sol og snø skapte en fin ramme for den tradisjonelle vinterdagen til Miljøprosjekt Ljanselva ved Sagstua.

DEL

SKULLERUDDUMPA: Søndag 4. februar arrangerte ildsjelene i Miljøprosjekt Ljanselva sin tradisjonelle vinterdag ved den røde stua de disponerer i Skulleruddumpa. Hit kom det store og små, som hygget seg med aking, bålkos og hest.

Vinterkulde og vinterglede

- Masse folk trosset kulda i det fine været. Barn og voksne benyttet kjelker, sklibrett og ski på Sagløkka. Mange koste seg rundt bålet på oppsiden av Sagstua, grillet pølser og spiste nystekte vafler, forteller Trine Johnsen i Miljøprosjekt Ljanselva til Nordstrands Blad.

Hun forteller at Manage hester og hesteeiere stilte opp slik at både barn og voksne fikk rideturer, og dette satte mange pris på.

Torill Syversen i Miljøprosjekt Ljanselva som ledet hestene, uttalte følgende:

- Jeg hadde gleden av å gå fire turer med lille Storm på 2 1/2 år, som hadde sin beste stund i livet på vei innover, men hvor sorgen slo ned i ham allerede da vi snudde på den lille plassen, for da innså han at dette fantastiske ville komme til en ende. Har snakket en del med de andre hesteeierene og ledsagerne, og vi er alle enige om at det er en gave å få være med å spre så mye glede som vi føler at vi gjør på disse arrangementene. Foreldrene stråler og barna sitter og synger Fola Blakken til hesten «sin». Mange får en opplevelse de aldri har hatt før og kanskje aldri vil glemme, og det er rett og slett utrolig hyggelig! 

Inviterer barnehager

Miljprosjekt Ljanselva opplyser at inntektene fra matsalget på vinterdagen går til driften av Sagstua, slik at barnehager skal kunne fortsette å være der gratis på dagtid.

Sagstua benyttes nemlig også som et opplevelses- og læringssted for barn og unge fra bydelene som grenser til Ljanselva.

- I 2017 hadde Sagstua 127 barnehagebesøk og 3 skolebesøk, og tilbakemeldingene fra brukerne er svært positive, sier Trine Johnsen.

LES OGSÅ:

Ønsker opprydning og ny park i Skulleruddumpa

Åpnet Ole-Bjørns lekeplass ved Ljanselva

Artikkeltags