Allsidig folkefest på Mortensrud

ALLSIDIG FESTIVAL: Mange var på scenen i forbindelse med Mortensrud Festival. Her kirkekoret som sammen med band viste at de kan synge langt mer enn det som vanligvis er å høre i kirken.

ALLSIDIG FESTIVAL: Mange var på scenen i forbindelse med Mortensrud Festival. Her kirkekoret som sammen med band viste at de kan synge langt mer enn det som vanligvis er å høre i kirken. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Årets utgave av Mortensrud Festival ble en allsidig folkefest, for lokalbeboere såvel som statsministeren.

DEL

MORTENSRUD: Lørdag 9. september var dagen da alt det positive på Mortensrud fikk vist seg frem.

LES OGSÅ:

Bli bedre kjent med Mortensrud

Bli med på lysvandring fra Hvervenbukta

Storfint politikerbesøk

Årets festival var den tredje i rekken, og dette var også dagen da politikere og partier hadde siste sjanse til å fortelle interesserte hvem de burde stemme på ved Stortingsvalget. Og de la kanskje litt ekstra på for å fortelle hva nettopp deres parti ville gjøre om de kom i posisjon.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) åpnet festivalen, men også statsminister Erna Solberg (H) og en rekke andre politikere la turen til Mortensrud denne lørdagen. Det var blant annet partidebatt med flere kjente politikere fra de største oslopartiene.

LES OGSÅ: Erna besøkte Mortensrud, Jonas på stand ved Østmarka

Levende lokalsamfunn

Men først og fremst var festivalen en dag da Mortensrud fikk vist hva som rører seg i lokalsamfunnet: Sportslige aktiviteter, stands, byttehandel, spennende mat fra mange kulturer, sang, musikk og dans.

Det var bokbad med krimforfatter Tom Egeland fra Ljabru og Mortensrud-forfatteren Adel Kahn Farooq, musikk ved hauketorapper Adam Ezzari  og Mortensrud kirkekor viste at de kan mer enn å synge det som vanligvis knyttes til kirken.

Flere enn statsministeren lot seg dekorere med hennamaling, mens en balansekunstner både viste hvor høy en enhjulssykkel kan være og hva man kan finne på høyt til værs.

I tillegg til mange forskjellige aktiviteter og stands, fikk de som ville også anledning til å se hvordan det er i Mortensrud kirke og Søndre Nordstrand Muslimske Senter.

Se flere bilder fra Mortensrud festival 2017 her!

Regn ingen hindring

Nå gjorde værgudene det de kunne for å ødelegge, men folk strømmet likevel til, deltok og minglet. For dette var dagen da «alle» måtte innom og slå av en prat med kjente.

Dette var en dag for store og små, organiserte og uorganiserte og ikke minst en dag for ildsjeler og frivillige.

Mortensrud Festival var nok en gang dagen da man fikk vist frem samhold og hva som rører seg i nærmiljøet. Og det satte både byrådsleder Raymond Johansen, statsminister Erna Solberg og mange andre pris på å få oppleve.

Fornøyde arrangører

Også de lokale arrangørene gleder seg over en vel gjennomført Mortensrud Festival 2017.

- Vi er kjempefornøyde med festivalen! Masse folk, et bredt program og svært mange frivillige, inkludert mange lokale ungdommer som rigget og ryddet, var konsertvakter og hjalp til med all den praktiske gjennomføringen, sier Kjersti Herland Johnsen fornøyd på vegne av arrangørene etter festivalen.

Hun trekker også frem at det var kjempestemning under kveldens musikkinnslag:

- Her har vi noen artister med stigende stjernestatus!

Se flere bilder fra Mortensrud festival 2017 her!

Les om Mortensrud Festival 2016 her!

Artikkeltags