Kronprinsesse Mette-Marit åpner Mortensrud Festival

ÅPNER FESTIVALEN: Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Mortensrud Festival lørdag 8. september. Her fra et besøk i Homestrand tidligere denne uken. Foto: Magnus Franer-Erlingsen/Jarlsbergs Avis

ÅPNER FESTIVALEN: Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Mortensrud Festival lørdag 8. september. Her fra et besøk i Homestrand tidligere denne uken. Foto: Magnus Franer-Erlingsen/Jarlsbergs Avis

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir storfint besøk av både kronprinsesse Mette-Marit og ordfører Marianne Borgen når det i helgen inviteres til Mortensrud Festival for fjerde gang.

DEL

MORTENSRUD: Lørdag 8. september arrangeres Mortensrud Festival for fjerde gang, i regi av lokale ildsjeler som vil skape fellesskap og samhold i lokalmiljøet i Bydel Søndre Nordstrand.

I fjor var blant annet statsminister Erna Solberg på festivalen, og i år er det ingen ringere enn Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit som foretar den offisielle åpningen. På Mortensrud blir kronprinsessen tatt imot av ordfører Marianne Borgen.

– Vi synes det er fantastisk gledelig at kronprinsessen vil åpne festivalen og møte barn og unge på Mortensrud, sier festivalsjef Melita Ringvold.

LES OGSÅ: Melita Ringvold i Lokalprofilen: Sett ungdommen først

– Kronprinsessen har gjennom flere år engasjert seg i kulturarbeid, inkludering og unges muligheter. Hennes nærvær på Mortensrud Festival er en anerkjennelse av området, av festivalen og det viktige arbeidet som frivillige gjør for barn og unge her i Oslos «yngste bydel», der en tredjedel av befolkningen er under 20 år, sier Ringvold.

På årets festivalprogram står både etablerte artister og nye stjerneskudd: Nora Toure, Cherie Mwangi, Nawaz, Asian Girls, Eddy x Zino, Pappasaft og mange flere.

- Det blir også teateroppsetning, fotballturnering, lynsjakk, klovnebesøk og lokale organisasjoner som sørger for masse aktivitet og kontakt mellom beboerne, opplyser arrangørene.

Mortensrud Festival avholdes på fotballbanen bak Senter Syd på Mortensrud, og varer fra klokken 13-18. Arrangementet er gratis og rusfritt.

LES OGSÅ:

Allsidig folkefest på Mortensrud

Bildeserie: Mortensrud Festival 2017

Artikkeltags