Økt sikkerhet på Søndre Nordstrand under Eid i dag

SIKKERHET: Søndre Nordstrand Muslimske Senter øker vaktholdet i dag. Arkivfoto: Kristin Trosvik

SIKKERHET: Søndre Nordstrand Muslimske Senter øker vaktholdet i dag. Arkivfoto: Kristin Trosvik

Moskeer på Søndre Nordstrand får økt vakthold i dag. – Vi er i dyp sjokk og svært bekymret etter skyteepisoden i Bærum, opplyser Søndre Nordstrand Muslimske Senter.

DEL

SØNDRE NORDSTRAND: Det blir økt vakthold under Eid-feiringen i dag. Søndre Nordstrand Muslimske Senter (SNMS) oppfordrer alle til å være ekstra på vakt. Søndag formiddag skal alle politifolk i Oslo politidistrikt være bevæpnet i forbindelse med feiringen.

«Vi er i dyp sjokk og samtidig svært bekymret etter skyteepisoden i Al Noor islamic center bærum i dag. Våre medlemmer er også veldig bekymret, særlig da vi skal feire Eid med felles bønn på Mortensrud. Vi oppfordrer alle til å være på ekstra vakt og ikke nøle med å ringe politiet dersom noen form for mistenkelig oppførsel observeres. Det er bedre å ringe en gang for mye enn for lite,» skrev senteret på sin Facebook-side i går kveld.

Har kontakt med politiet

Det muslimske senteret har tatt kontakt med politiet med anmodning om å iverksette ekstra nødvendige tiltak både under Eid feiringen i dag og generelt fremover.

«SNMS har allerede et godt forhold til vårt lokale politikontor og vi vil fortsette å være i løpende dialog med dem. I tillegg har SNMS tatt egne forholdsregler,» skriver menigheten.

Også Masjid Aisha Holmlia opplyser at det vil være økt sikkerhet i dag. Dette er to av flere moskéer i bydelen.

«Etter å ha hørt de forferdelig nyhetene hvor Al-Noor Islamic Centre ble angrepet i Bærum, vil det være økt sikkerhet under Eid bønn. Nor Secure sikkerhetsselskap vil bistå med vakthold samt frivillige som vil være til stede for å hjelpe til der det blir behov,» skriver menigheten på sin Facebook-side.

Avstengt for bilkjøring

De oppfordrer folk til å komme tidligst mulig på grunn av økt sikkerhet slik at alt kan gå som planlagt uten forsinkelser.

«Det vil være folk med gule vester som vil hjelpe til med sikkerheten og instruksene som blir gitt fra dem må følges. Siste delen inn til lokalet vil være avstengt for bilkjøring og det vil være folk i gule vester som vil veilede dere til hvor det kan parkeres,» opplyser de.

Masjid Aisha Holmlia sier også at de fordømmer terrorangrepet på det sterkeste.

«Vi ber for fred, kjærlighet og samhold. Vi ønsker alle en riktig god og trygg Eid feiring sammen med venner og familie,» skriver menigheten.

Les også: Oslo-politiet setter inn ekstra ressurser rundt Eid-feiringen

Fakta om skyteepisoden ved Al-Noor Islamic Centre i Bærum

* Lørdag ettermiddag klokken 16.07 meldte politiet om skyting på Al-Noor Islamic Centre i Bærum.

* Da politiet ankom moskeen, fikk de kontroll på én gjerningsmann. Mannen – en ung norsk statsborger i 20-årene – ble pågrepet med hjelp fra personer tilknyttet moskeen. Gjerningsmannen ble lettere skadd i hendelsen. Han er nå siktet for drapsforsøk.

* En mann som tilhørte moskeen, ble sendt til sykehus med lettere skader.

* Sent lørdag kveld rykket politiet ut med store styrker til en adresse på Eiksmarka i Bærum. Der fant de en død kvinne. Adressen knyttes til hendelsen ved moskeen tidligere på dagen.

* Politiet uttalte på en pressekonferanse tidligere lørdag kveld at de hadde funnet flere innlegg fra gjerningsmannen på internett, og at dette vil bli undersøkt videre. De har ennå ikke oversikt over gjerningsmannens motiv.

* Mannen som ble pågrepet i moskeen er nå også siktet for drap i forbindelse med funnet av den døde kvinnen. Kvinnen har ifølge politiet en nær familiær relasjon til den pågrepne mannen, og ble funnet i boligen han har hatt tilhold i de senere år.

(Kilder faktaboks: NTB; NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten)

Artikkeltags