Gå til sidens hovedinnhold

Forbildepris til Aziz Ur Rehman

Artikkelen er over 2 år gammel

Aziz Ur Rehman er tildelt prisen "Årets forbilde" for sin innsats for barn og unge med minoritetsbakgrunn. Han er leder i Rådet for innvandrerorganisasjoner og aktiv i Mangfoldshuset på Mortensrud.

OSLO/SØNDRE NORDSTRAND: Det er Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som står bak prisen. Den ble delt ut av barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) under et arrangement på Nobels Fredssenter i Oslo mandag.

– Det å være forbilde betyr at vi er noe for andre. At vi er til stede for andre. At vi gjør noe sammen med andre og tør å gå foran. Slik er det med Årets forbilde. Gjennom sin mangfoldige frivillige innsats for likestilling og integrering er han et forbilde for oss alle, sier Helleland i en pressemelding.

– Det er veldig hyggelig og motiverende å få denne anerkjennelsen, sier prisvinneren.

– Barn og unge med minoritetsbakgrunn trenger rollemodeller på fritidsarenaer, på skolen, i arbeidslivet og ellers i samfunnet slik at de kan se at mange har klart det bra med deres bakgrunn, og at de har mange gode muligheter i det samfunnet de er en del av, fortsetter han.

Med prisen følger 50.000 kroner som vinneren skal gi til en virksomhet som vedkommende er engasjert i.

I dette tilfellet blir det tiltak for barn og unge i lokalmiljøet i Bydel Søndre Nordstrand, der Rehman bruker fritiden som frivillig leder på Mangfoldhuset på Mortensrud.

Her arrangerer han ulike kurs som norskkurs, datakurs og spanskkurs, samt temakvelder, jentekvelder og trening for kvinner. I tillegg arrangerer han aktiviteter for barn og unge i ferier, som hytteturer, kinodag, minigolf eller bowling.

Fritiden brukes også på å lede Radio-voice of Oslo FM 99.3, som retter seg mot fremmedspråklige. Sendingene er blant annet på arabisk, urdu, somalisk, og lytterne kan diskutere aktuelle samfunnsspørsmål med politikere, fagfolk og andre samfunnsengasjerte.

(©NTB)