BEKKELAGET: - Jeg hadde aldri trodd at drømmen min skulle ta meg så langt, sier 28-åringen Kristian Torgalsen. Denne uken har han slippefest for debutalbumet "Infinity on my mind", som er produsert av anerkjente Martin Horntvedt fra blant annet Jaga Jazzist og Big Bang.

- Det er jo virkelig en drøm som er i ferd med å realiseres, albumet er nå ute i butikkene og onsdag spiller jeg endelig på Parkteateret med seks av Norges beste musikere i ryggen. Jeg gleder meg stort, og håper så mange som mulig finner veien til Grünerløkka denne kvelden, sier Torgalsen.

Med på laget har han, foruten Horntvedt, andre anerkjente musikere som Amund Maarud, David Wallumrød, Nikolai Flesjø Eilertsen, Olaf Olsen og Jonas Alaska.

LES OGSÅ: Sigurd Slåttebrekk vil gi musikkglede til barn

Fra snowboard til gitar

Bakgrunnen for at bekkelagsgutten nå satser på musikken er blant annet en snowboardskade. Et fall for noen år siden gjorde at han måtte holde seg i ro. Ifølge manager Bjørn Gundersen fra Hauketo fant han frem gitaren for å døyve kjedsomheten, og resultatet ble et par hundre egne sanger.

I mai i år kom den første singelen "No One Told You", som er en vakker ballade der han med fløyelsmyk stemme synger om miljøvern.

Både den og debutalbumet, med tilsammen 11 egenkomponerte låter, har fått strålende mottagelse. Det har vanket både femmere og seksere på terningene som er blitt kastet av anerkjente musikkanmeldere.

Torgalsen får skryt for både låtmaterialet og stemmen sin.

LES OGSÅ: Aksel Kolstad - en padlende pianist

Stolt og ydmyk

Blant de rosende omtalene kan man blant annet lese:

"Infinity on my Mind er en debutplate på et nivå som norsk musikk sjelden eller aldri har sett maken til!" (Tom Skjeklesæther)

"Usedvanlig sterk - og perfekt - debutplate" (Erik Valebrokk)

"Gode og velfunderte tekster og en stemme som kan smelte snø" (Øyvind Rønning/Dagbladet)

- Man blir jo stolt, men også litt ydmyk. Det viktigste er allikevel de tilbakemeldingene jeg får fra folk flest, ikke minst her på Bekkelaget, sier Torgalsen.

I sommer var debutsingelen hans mye å høre på radio, han har spilt på Piknik i Parken og vært oppvarmer for Bjørn Eidsvåg på Blå.

Onsdag 8. november er det imidlertid Kristian Torgalsen selv som er headliner, når "Infinity on my mind" fremføres og feires på Parkteateret.

LES OGSÅ:

Edvard fra Manglerud i finalen i MGP junior

Aksel Rykkvin, en stemme å merke seg

Ny lokal scene for rock og blues