Kunst for nytt orgel

NORDSTRAND KIRKE: Det pågår nå en innsamlingsaksjon for nytt orgel til Nordstrand kirke. Fra torsdag til søndag er det kunstutstilling i menighetshuset (t.h.).

NORDSTRAND KIRKE: Det pågår nå en innsamlingsaksjon for nytt orgel til Nordstrand kirke. Fra torsdag til søndag er det kunstutstilling i menighetshuset (t.h.). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Aksjonen for å få finansiert det nye orgelet som om et år skal være på plass i Nordstrand kirke, er i full gang. Nå står kunstutstilling på programmet.

DEL

NORDSTRAND: - Det er etter det jeg kjenner til første gang lokale kunstnere får anledning til å benytte menighetssenteret til en slik utstilling, sier Trond Nystedt.

- Åtte malere pluss en fotograf stiller ut slik at vi får et ganske stort arrangement.

LES OGSÅ: Nytt orgel i kirken om et år

Salgsutstillingen i Nordstrand menighetssenter (ved siden av kirken) pågår 26. til 29. oktober med vernissage torsdag klokken 18.00.

Her blir det kunstnerisk innslag med Kari Gjærum, Arne Kollandsrud, Trond Dahlen og Ragna Dahlen. Det blir også en liten konsert i kirken på avslutningssøndagen.

- Det er bare lokale kunstnere som bidrar på sin måte for orgelaksjonen, forteller Nystedt.

Petter Mohn, Veslemøy Nystedt Stoltenberg, Christine Bovim, Åsmund Sand, Jørgen Didericksen, Kjellaug Løken, Kirsten Haabeth, Rennei Olsen og Astrid Hovdenes vil la tredve prosent av salgssummen gå til inntekt for det nye orgelet.

- Det blir også anledning til å få kjøpt skåler som Dag Smemo har dreiet av planker fra det nye kirkegulvet. Inntekten av disse går i sin helhet til orgelet.

4,7 millioner kroner koster det nye orgelet som er under bygging og som skal tas i bruk på høsten neste år.

Det er mange måter å kunne bidra på – enten som rene gaver eller ved arrangementer som aksjonskomiteen vil ha utover.

LES OGSÅ:

Nå åpner Rema 1000 på Sæter

Mer tomt må erverves i Ekebergveien

Endelig klart for Nordstrand aktivitetspark

Vil rive tre hus og bygge to blokker på Sæter

Nå åpner det tre nye butikker på Sæter

Artikkeltags