Full støtte til kampen for lokal skoleplass

Høyenhall-foreldrene møtte mannsterke. Simon von Krogh (foran t.v.) appellerte til politikerne, og fikk støtte.

Høyenhall-foreldrene møtte mannsterke. Simon von Krogh (foran t.v.) appellerte til politikerne, og fikk støtte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For bydelsutvalget i Østensjø er det uaktuelt at en gruppe skolestartere fra Høyenhall sendes til Vålerenga eller Brynseng neste skoleår. Også på Rustad er det fullt.

DEL

OPPSAL: ­Elleve skolestartere og deres familier på Høyenhall har fått varsel om at det kanskje ikke er plass til dem på nærskolen til høsten. Det har skapt frustrasjon og sinne i nabolaget.

– Vi er opprørte og fortvilte foreldre fra Høyenhall som ønsker å bevare skolen som nærskole for alle barn på Høyenhall, sa Simon von Krogh, på vegne av en stor foreldregruppe som og mandag 27. mars møtte i Østensjø bydelsutvalg (BU) på Oppsal samfunnshus.

Han fortalte om et sterkt og sammensveiset lokalmiljø på Høyenhall som ser mørkt på fremtiden dersom enkelte av områdes skolebarn «forvises» ned, over dalen, og til en annen bydel .

– Vålerenga skole og Brynseng skole ligger geografisk og topografisk langt fra Høyenhall. Barna vil få en trafikkutsatt og utrygg skolevei. Det vil føre til at mange vil se seg nødt til å kjøre barna til skolen, noe som igjen vil skape enda mer trafikk på veiene, sa von Krogh.

LES OGSÅ: 11 skolestartere på Høyenhall kan bli sendt ut av bydelen

På kartet

Skolesituasjonen på Høyenhall sto ikke på sakskartet til lokalpolitikerne, men det stanset dem ikke i å sette den opp, likevel.

– Har ikke Utdanningsetaten lært noen ting etter Østensjø i fjor? Her tenker man ikke på ungenes sikkerhet, sa Anne Lise Haugstad (H) fra talerstolen.

LES OGSÅ: Slik gikk det etter lang kamp for skoleplass på Østensjø i fjor

– Hvis ikke disse elevene får starte på Høyenhall vil de i realiteten de neste ti årene bli atskilt fra ungene de har vokst opp sammen med, sa Hanne Eldby (SV).

BU vedtok deretter en uttalelse til Utdanningsetaten (UDE), der de «på det sterkeste vil be» etaten finne en løsning før neste skoleår, slik at alle elevene som bor i Høyenhall skole inntaksområde får starte på nærskolen sin.

BU ber også om at UDE foretar en vurdering av kapasitetsbehovet på Høyenhall fra og med skoleåret 2018, slik at alle får tilbud om plass på nærskolen.

Både von Krogh og BU-representant Eldby pekte på at det må være mulig å gjøre justeringer på ungdomstrinnet for å frigjøre plass til de yngste elevene.

– Ungdomsskoleelever har større muligheter for å flytte på seg. Her kan man for eksempel se mot  Manglerud skole, foreslo Eldby.

Også fullt på Rustad

Men det er ikke bare på Høyenhall det er trangt om plassen. I BU-møtet kom det også foreldre med skolestartere på Rustad.

LES MER OM SITUASJONEN PÅ RUSTAD HER: Foreldre fortviler - fullt på Rustad skole

Skolebehovsplanen er nå ute på høring til 15. juni.

BU uttrykte at de gjerne vil jobbe sammen med de rammede foreldregruppene for å belyse skolesituasjonen i bydelen overfor UDE.

LES OGSÅ: Skolebehovsplanen: Slik skal de få plass til alle skoleelevene

Artikkeltags