Gå til sidens hovedinnhold

Oppsal-konfirmantene best i Oslo

Artikkelen er over 3 år gammel

Oppsal-konfirmantene nådde målet sitt om å bli blant de tre beste i landet!

OPPSAL: Hvert år gjennomføres Fasteaksjonen - en innsamling i regi av Kirkens Nødhjelp - hvor konfirmanter står svært sentralt. Oppsal har gjennom flere år gjort det veldig bra, og i år ble de best i Oslo. Det var også målet deres.

LES OGSÅ: - Oppsal skal bli blant de beste i landet

129.000 kroner

Oppsal har i år 92 unge på konfirmantlisten sin.  Før påske, nærmere bestemt 20. mars, gikk de ut med sine bøsser sammen med foreldre og andre foresatte.

129.000 kroner fikk de i bøssene.

I tillegg til dette kom det gaver i kirken på 3.042 kroner. Og så ble Vipps-muligheten til å gi tatt i bruk. Dette ga et fantastisk resultat - 49.709 kroner.

- Dette betyr at vi i år fikk inn til sammen 181.751 kroner, sier Edel Lilleeng Solberg som er diakon i Oppsal menighet.

- Et fantastisk resultat som betyr at vi ble best i Oslo og nr. tre på landsstatistikken. Vi har aldri samlet inn så mye før. En av årsakene til at det gikk så bra, er at vi har mange konfirmanter i år og menigheten har gode tradisjoner med å stå på, sier hun.

Oppsal-konfirmantenes fantastiske innsats og gode resultat betyr at 909 mennesker kan få rent drikkevann resten av sitt liv. For Fasteaksjonens innsamlede midler går nemlig nettopp til rent vann-prosjekter.

LES OGSÅ: Endelig tas Oppsal kirke i bruk igjen