Ormøy menighet kjøpte luksusvilla

KJØPTE NABOHUSET: Bekkelaget og Ormøy menighet har gitt opp å vente på det planlagte menighetshuset i skråningen nedenfor den røde kirken på toppen av Ormøya. Nå har de kjøpt naboeiendommen for 30 millioner kroner. Begge foto: Arne Vidar Jenssen

KJØPTE NABOHUSET: Bekkelaget og Ormøy menighet har gitt opp å vente på det planlagte menighetshuset i skråningen nedenfor den røde kirken på toppen av Ormøya. Nå har de kjøpt naboeiendommen for 30 millioner kroner. Begge foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ormøy menighet har i en årrekke ventet på å få bygget et menighetshus ved siden av kirken, men foreløpig har ikke saken kommet lenger enn til plan- og tegnebordet. Derfor tok de nylig skjeen i egen hånd og kjøpte nærmeste nabohus - for 30 millioner kroner.

DEL

ORMØYA: – Etter gjeldende ordning skal utgifter til bygging av lokaler knyttet til kirkelig drift dekkes av kommunale tilskudd og Kirkelig Fellesråd som forvalter disse midlene, sier John Gjertsen, daglig leder i menigheten.

Men etter årelang venting og stadig mangel på de nødvendige midlene for å bygge, besluttet menigheten å ta saken i egne hender.

De har kjøpt den store naboeiendommen til kirken for 30 millioner kroner.

LES OGSÅ:

Luksusbolig på Ekeberg solgt etter én visning

- Uten tvil byens beste utsikt

Altfor stort hus

Ormøybakken 6 ble først lagt ut til salgs på vårparten i år, for 35 millioner kroner. Da eiendommen ikke ble solgt, ble prisen senket til 29 millioner kroner. Og nå nylig ble den flotte eiendommen altså solgt for én million kroner over dette.

– Dette er jo et stort hus, langt større enn det vi har bruk for, så alt det vi ikke selv trenger, blir solgt eller leid ut, sier Gjertsen til Nordstrands Blad.

– Vi har jo på langt nær nok penger på bok, men har fått ordnet finansiering ved låneopptak som kan betales av det vi selger/leier ut for. Ellers er vi avhengig av gaver og andre inntekter, forteller han.

LES OGSÅ:

Drømmer om nytt tilbygg på kirken

Dette selges boliger i Oslo for

Må tilrettelegges

Menigheten kan ikke bare flytte inn i nyervervelsen.

– Vi har en del prosedyrer og vi må få utført en del bygningsmessige arbeider for å få huset funksjonelt for de aktiviteter som huset skal romme.

– Hvor lang tid vil dette ta?

– Vi har ikke satt noen dato, men regner med at det kan gå langt bortimot et år.

LES OGSÅ: Store endringer i gjære på Sæter

Åpner dørene

Men mange er sikkert nysgjerrige på hvordan det flotte huset på toppen av Ormøya er.

Derfor vil det i forbindelse med gudstjenesten nå den 1. søndag i advent bli åpent hus her, slik at alle interesserte kan få ta seg en titt.

LES OGSÅ: Vil rive tre hus og bygge to blokker

Kirken «ferdig» til jul

Det er ikke bare det nye huset som mange ser frem til skal bli ferdig. I et år har det pågått restaureringsarbeider på selve kirkebygget.

– Dette nærmer seg nå ferdigstillelse slik at vi kan få inn benkene igjen til jul og få revet presenningen, forteller Gjertsen.

– Men kirken har jo behov for mere restaurering?

– Ja, men det vet vi ikke når kan settes i gang. Vi får ikke mere penger som kompensasjon for at vi selv har tatt ansvar for menighetshus.

LES FLERE SAKER PÅ NOBLAD.NO:

Fremtidens Lambertseter

Feirer gjenåpningen av Oppsal kirke

Artikkeltags