ORMSUND: Asfaltfabrikken skal etter planen stå på Ormsund i to år.

– Vi er meget godt fornøyd med å få på plass en asfaltfabrikk så sentralt i Oslo og jobber nå med å kjøre inn fabrikken, sier Joar Caspersen, asfaltdirektør i NCC Industry.

LES OGSÅ: Elever demonstrerte mot asfaltanlegg

Petroleumsgass

Asfaltdirektøren opplyser om at de installerer LPG-gassanlegg som fyringskilde. De to første ukene vil det bli brukt fyringsolje som fyringskilde.

For å unngå støvproblemer blir steinmassene vannet idet de kommer inn med båt. Det vil etter to ukers innkjøring benyttes LPG (flytende petroleumsgass, red.anm,) som fyringskilde som skal gjøre at det ikke slippes ut støv eller partikler fra brenningen.

LES OGSÅ:

Starter asfaltanlegg på Ormsund

Naboer kritiske til asfaltanlegg

Strenge støykrav

Det stilles strenge krav til støynivået ved fabrikken. Kravet er 45 desibel søndager og helligdager og 55 desibel vanlige ukedager.

– Vi skal produsere i et område med bebyggelse nokså nær fabrikkområdet. Det gjør at vi gjør det vi kan for å sikre lavest mulig støynivå, sier Caspersen. Ved normal produksjon vil det daglig produseres cirka 700 tonn asfalt, og det vil daglig gå rundt 25–30 lastebiler med asfalt ut fra fabrikken.

DEBATT: - Flytt asfaltverket til Rådhuskaia!

Lavtemperaturasfalt

– Vi har på Ormsundkaia etablert en moderne fabrikk som vil gjøre miljøbelastningen så liten som mulig. Vi vil også gjennomføre luftmålinger ved fabrikken, som skal dokumentere utslipp, sier Caspersen.

Han forklarer at siden asfaltfabrikken vil produsere lavtemperaturasfalt, så betyr det at røyk og avdamping fra asfalten reduseres med opp mot 90 prosent i forhold til tradisjonell asfalt.

LES OGSÅ: Oslo Havn stanser nattarbeid på Ormsund