Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kan du gå på do her!

Artikkelen er over 5 år gammel

Tissetrengte badegjester på Ormsund har ikke lenger noe å frykte.

ORMSUND: I flere år har badegjester på Ormsund etterlyst toalettfasiliteter. Nå kan de gå sommeren lyst i møte.

Oslo Havn har satt opp et toalett ved badebrygga på Ormsund. Den skal stå der i hele sommer.

LES OGSÅ: - En skam at det ikke er toalett her

Gikk på do i buskene

De siste årene har Nordstrands Blad skrevet om badegjester som etterlyser doer på nettop Ormsund. Det var en liten stund uklart hvem som hadde ansvaret, Bymiljøetaten eller Oslo Havn.

Det ble etterhvert klart at Oslo Havn stod ansvarlige for et eventuelt toalett her, men vurderingen har inntil nå vært at det ikke har vært et stort behov i området for do.

Nabo og bruker av badebrygga, Tore Smith, har ved flere anledninger tatt opp problematikken med manglende toalettfasiliteter ved Ormsund, både i lokalavisen og med etater og Oslo Havn.

- Det er rett og slett en skam at det er toaletter ved alle badestrendene langs Bunnefjorden, bare ikke her ved Ormsund, sa Tore Smith til Nordstrands Blad i fjor.

LES OGSÅ: Nå blir det skikkelige doer på Hvervenbukta

Hibas-do

Men nå er det altså duket for første badesesong med toalettfasiliteter på Ormsund.

- Badebrygga er populær og vi vet at dette har vært et ønske fra mange av de som bruker brygga. Vi har fortløpende vurdert behovet, og også vært i dialog med andre etater om dette, forklarer Trude Thingelstad i Oslo Havn.

Toalettet vil stå i hele sommer, og ha ettersyn av Hibas.

- Vi håper på fortsatt godt sommervær og mange glade badegjester på brygga, som nå også får et toalett i nærheten, sier eiendomsdirektør i Oslo Havn, Åsa Nes.

Les flere saker fra Ormsund her