ORMSUND: Naboene til terminalen har i mange år klaget over støy fra håndtering av containere. Torsdag 3. desember var det slutt.

– Ved 16-tiden ankom det siste skipet, Amerdijk fra Bremerhafen i Tyskland, med 64 containere om bord. Disse ble losset, og skipet forlot Ormsundterminalen samme kveld, forteller Trude Thingelstad, kommunikasjonsrådgiver i Oslo Havn.

I fremtiden skal alle containerskip anløpe Sjursøya, Norges største containerterminal.

– Containerterminalen på Ormsund skal nå gradvis tømmes for containere, og kranene skal flyttes over til Sjursøya eller avhendes i løpet av desember, sier Thingelstad.

LES OGSÅ: Fargerikt i havna

Fortsatt liv på Ormsund

Havnedriften på Ormsund skal imidlertid ikke legges ned selv om containerne forsvinner.

– Det vil fortsatt være havnedrift og håndtering av ulike typer gods på Ormsund i fremtiden. Vi jobber med å se på hvilke aktiviteter som er forenelig med lokalisering på Ormsund, sier Thingelstad.

– I reguleringsplanen for Sydhavna står det at det ikke skal være kranbasert containerhåndtering eller gjenvinningsterminal for skrap på Ormsund, legger hun til.

Det har vært containerterminal på Ormsund ssiden 1982, men den kranbaserte håndteringen av containere startet på nordre Sjursøykai i 1971.

Den nye terminalen på Sjursøya er på 137 dekar og har ved oppstart fire containerkraner og åtte stablekraner.

Slutt på tungtrafikk

Beboere på Ormsund og Nedre Bekkelaget kan nå glede seg dobbelt. De får mye mindre bråk fra havna, og nylig forsvant tungtrafikken fra havna forbi Nedre Bekkelaget skole.

LES OGSÅ: Slutt på tungtrafikk forbi skolen

Det skjedde da det nye Sydhavna-krysset ble åpnet, og ny adkomst til Kongshavn, Sjursøya og Ormsund ble åpnet. Til korpsmusikk ble Ormsundporten symbolskstengt av havnedirektøren.