3000 soldater inntar hovedstaden

ØVELSE: Denne uken er det heimevernsøvelse i Oslo. Dette bildet er fra en tidligere øvelse i vårt distrikt. Arkivfoto

ØVELSE: Denne uken er det heimevernsøvelse i Oslo. Dette bildet er fra en tidligere øvelse i vårt distrikt. Arkivfoto

Av

Denne uken rykker 3.000 heimevernssoldater inn i og rundt Oslo. Øvelse Hovedstad 2017 er Heimevernets største øvelse på Østlandet i år. 

DEL

OSLO: Øvelsen starter på valgdagen mandag, mens selve feltdelen starter torsdag 14. september. Både Oslo, Akershus, Telemark og Buskerud vil bli benyttet som øvingsområde, opplyser Heimevernet i en pressemelding.

3.000 soldater og befal fra ulike deler av Forsvaret, de fleste fra Heimevernet i Oslo og Akershus, deltar i øvelsen.

LES OGSÅ: Saker om politiets nye beredskapssenterTaraldrud

Høye ambisjoner

I tillegg deltar avdelinger fra Hans Majestet Kongens Garde, Oslo garnisonsforvaltning, Kystvakten, Forsvarets sanitet, Nasjonal logistikkommando, Forsvarets militærpolitiavdeling, Cyberforsvaret, politiet, Oslo kommune, Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Sivilforsvaret og Direktoratet for sivil beredskap.

Ambisjonene for øvelsen er høye, opplyser sjef for Heimevernet i Oslo og Akershus, oberst Karl Henrik Fossmann. Soldatene skal blant annet trene på territorielle operasjoner, som objektsikring, utrykning, overvåking og kontroll, samt bekjempingsoperasjoner.

LES OGSÅ: Detter er hjertesakene til politikerne som sikter mot Stortingsplass

Utfordrende

– Vi øver på det som er det mest utfordrende, nemlig militære operasjoner i væpnet konflikt eller krig. Det sivile samfunn skal i et slikt scenario i prinsippet støtte den militære innsatsen. Det betyr blant annet at samarbeidet med de sivile beredskapsfunksjonene settes i fokus, opplyser Fossmann.

Parallelt vil Heimevernet trene på å kunne motta allierte forsterkninger. (©NTB)

LES OGSÅ:

Fortettingspause i Oslo

Dette selges boliger i Oslo for

Politiloggen: La seg på hjul etter råkjører i 160 km/t

Artikkeltags