Gå til sidens hovedinnhold

Nye millioner i statsbudsjettet til bekjempelse av gjengkriminalitet

Artikkelen er over 3 år gammel

Regjeringen legger 40 millioner kroner ekstra på bordet for å få bukt med Oslos gjengproblem. I tillegg videreføres ekstrabevilgningen fra i fjor, skriver VG.

I statsbudsjettet for 2018 kom det en ekstrabevilgning på 30 millioner for å få bukt med gjengproblemet spesielt i bydelen Holmlia og Oslo sør. Denne ekstrabevilgningen vil regjeringen videreføre i budsjettet for 2019, skriver avisen.

I tillegg legges det 40 millioner kroner i en pott for gjengbekjempelse, fordelt på 16 millioner kroner til Oslo-politiet, 8 millioner til Kripos og Økokrim og 16 millioner kroner til konfliktrådet.

– Nå har Oslo-politiet fått masse penger. Og i tillegg ligger det en generell styrking av politiet i statsbudsjettet. Her har egentlig Oslo-politiet fått det de har bedt om, pluss litt til, sier justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Tidligere i år møtte han Oslo-politiet til dialog om gjengkriminalitet.

Politiet frykter at 151 unge, kriminelle gjengangere i Oslo-området skal bli neste generasjons gjengmedlemmer. Wara mener at Oslo-politiet nå får nok til å prioritere gjengene og unngå kutt i andre bydeler.

– Vi kan ikke bare ta dem som VG har skrevet så mye om, men vi må også forhindre de potensielle 151 gjengangere fra å bli neste generasjons gjengmedlemmer. Hvis ikke er vi like langt, sier Wara.

– Jeg fikk helt frysninger, dette er veldig bra, sier John Roger Lund, leder for Enhet Øst i Oslo politidistrikt.

(©NTB)