Nå kan du vanne igjen - men kun annenhver dag

DATOVANNING: Nå er det lov å vanne med hageslange igjen i både Oslo og Ski kommuner. Illustrasjonsfoto: Ski kommune

DATOVANNING: Nå er det lov å vanne med hageslange igjen i både Oslo og Ski kommuner. Illustrasjonsfoto: Ski kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

Oslo kommune har nå erstattet vanningsforbudet med datovanning.

DEL

OSLO: På grunn av varmen og ekstra mye vanning, ble det tirsdag hasteinnført forbud mot vanning med hageslange og vannspreder i Oslo. Også i Ski kommune har det vært vanningsforbud, siden Oslo kommune leverer drikkevann dit.

Kommunens leverandør av CO2 fikk leveringsproblemer, noe som kunne ført til manglende drikkevannskvalitet og i verste fall at innbyggerne måtte koke vannet før drikking og matlaging.

Torsdag kom det imidlertid en stor leveranse med CO2 til Norge, og torsdag kveld ble vanningsforbudet opphevet.

- Vi vil takke innbyggerne i Oslo for at de har tatt ansvar og overholdt hagevanningsforbudet. Vi ser at vannforbruket har gått ned under forbudet og det har hjulpet oss med å sikre byens vannforsyning, forteller fungerende avdelingsdirektør Frode Hult i Vann- og avløpsetaten, som understreker at det fremdeles er viktig å være bevisst på eget vannforbruk.

Fra vanningsforbud til datovanning

Nå er det i stedet for vanningsforbud innført datovanning med tidsbegrensning i Oslo, fordi man fortsatt må dempe vannforbruket.

- Oslo kommune har nå fått nok CO2 til å oppheve hagevanningsforbudet.Situasjonen er fremdeles ikke tilfredsstillende, skriver Vann- og avløpsetaten på sine nettsider.

Datovanning innebærer følgende:

Husstander med adresser som har oddetallsnummer (1-3-5 osv.) kan vanne på oddetallsdatoer mellom klokken 21.00 og 23.00.

Husstander med adresser som har partallsnummer (2-4-6 osv.) kan vanne på partallsdatoer mellom klokken 21.00 og 23.00.

Det er fremdeles tillatt å vanne med vannkanne til alle tider.

Ifølge etaten kan virksomheter, parkanlegg og lignende vanne med spreder og vannslange i maksimalt to timer annenhver dag, men valgfri tid på døgnet.

Les mer om datovanning på Vann- og avløpsetaten nettsider

Artikkeltags