Kari Andreassen tar over som skolesjef i Oslo

NY SKOLESJEF: Kari Andreassen har vært fungerende bydelsdirektør i både Nordstrand og Søndre Nordstrand bydeler. Nå overtar hun jobben som utdanningsdirektør i Oslo etter Astrid Søgnen. Arkivfoto: Vidar Bakken

NY SKOLESJEF: Kari Andreassen har vært fungerende bydelsdirektør i både Nordstrand og Søndre Nordstrand bydeler. Nå overtar hun jobben som utdanningsdirektør i Oslo etter Astrid Søgnen. Arkivfoto: Vidar Bakken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den nye skolesjefen har tidligere vært bydelsdirektør i både Nordstrand og Søndre Nordstrand bydeler.

DEL

OSLO: Kari Andreassen (50) tar over etter Astrid Søgnen når sistnevnte fratrer sin stilling 1. desember. Andreassen er engasjert som direktør for Utdanningsetaten i en periode på 6 måneder.

Parallelt med engasjementet av Kari Andreassen starter byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap arbeidet med å lyse ut og ansette en fast direktør som vil ansettes på åremål. Dette vil være på lik linje med alle toppledere i Oslo kommune.

- Jeg har store forventninger til Andreassen som nå går inn som fungerende utdanningsdirektør inntil ny fast direktør kan tiltre. Andreassen er en svært erfaren leder med god kjennskap til styringssystemene i kommunen, samtidig har hun lang erfaring fra arbeid med barn og unges oppvekstsvilkår i Oslo, sier Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding.

Bred erfaring

Andreassen er tidligere bydelsdirektør i både Frogner, Nordstrand, Søndre Nordstrand og Ullern bydeler i Oslo, hun har vært rådmann i Grue kommune i Hedmark og assisterende rådmann i Kongsvinger kommune, som er hjemkommunen hennes.

Kari Andreassen var konstituert bydelsdirektør i Nordstrand bydel i en periode rundt år 2015/2016 da bydelen jobbet med å ansette ny bydelsdirektør.

Andreassen fungerte også som bydelsdirektør i Bydel Søndre Nordstrand i rundt fire måneder høsten 2017/vinteren 2018. Hun var da "på utlån" fra Bydel Frogner der hun var bydelsdirektør den gangen.

LES OGSÅ: Bydelen seiler i medvind

Pendler

Avtroppende direktør Astrid Søgnen har sittet i 20 år og går av mot sin vilje. Hun fratrer 1. desember.

Andreassen har i flere år pendlet til Oslo fra Kongsvinger.

– Det er en valgt livsstil. Jeg har valgt å pendle av hensyn til familien min, siden jeg har barn i skolealder. Jeg bruker togturen som en mulighet til å få unna litt arbeid. Da er jeg godt forberedt før jeg har ankommet kontoret, sa Andreassen til Frogner Høyres nettsted i et intervju i 2015.

Ønsker god ytringskultur

Andreassen forteller i pressemeldingen at hun ser frem til å samarbeide med ansatte i utdanningsadministrasjonen, lærere, skoleledere og andre ansatte i etaten.

- Mitt viktigste oppdrag blir å følge opp arbeidet i Utdanningsetaten slik at man når byrådets viktige ambisjoner for skole og utdanning, sier Kari Andreassen.

- Sammen skal vi fortsette arbeidet med god ytringskultur, tillitsbasert styring og ledelse og sørge for at flere elever tidlig lærer mest og best mulig slik at de kan gjennomføre skoleløpet, sier Andreassen. Hun understreker at blir avgjørende å samarbeide med bydelene, organisasjonene, statlig og frivillig sektor.

Artikkeltags