Advarer mot livsfarlige ledninger og skummel lek

FARLIGE LEDNINGER: Store snøhauger og lavthengende ledninger kan føre til livsfarlige situasjoner. Pass på barn og dyr, advarer Bymiljøetaten og Hafslund. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

FARLIGE LEDNINGER: Store snøhauger og lavthengende ledninger kan føre til livsfarlige situasjoner. Pass på barn og dyr, advarer Bymiljøetaten og Hafslund. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Artikkelen er over 2 år gammel

De enorme snømengdene som har kommet denne uken skaper ikke bare dårlig fremkommelighet og smale fortau. Livsfarlige situasjoner kan oppstå som følge av høye hauger og lavthengende ledninger.

DEL

OSLO: Etatsdirektør i Bymiljøetaten, Gerd Robsahm Kjørven, oppfordrer folk til å følge ekstra nøye med nå som gater og fortau ryddes. 

- Det blir viktig å passe på barn som leker, vår skrekk er at vi får hendelser tilsvarende jenta i Skien som ble måket inne. Det blir også viktig å følge med på skiltingen der man står parkert slik at vi får ryddet vekk snøen i gater med parkering, sier Robsahm Kjørven, i en pressemelding.

Også Bymiljøetatens egne folk skal følge ekstra godt med i disse dagene, opplyses det i pressemeldingen.

Livsfarlige strømledninger

Hafslund advarer også mot barns lek i de store snøhaugene som brøytingen etterlater seg, ettersom de mange steder er blitt så høye at de går over klatrevernet for strømmaster.

– Barn leker gjerne på snøhaugene, de liker å klatre og vet ikke at høyspentledninger er farlige, skriver Hafslund i en pressemelding.

Hafslund gjør også oppmerksom på at tung islast fører til lavthengende strømledninger mange steder i marka. De jobber med å fjerne tung snø og is på strømlinjene, og ber om tips fra publikum.

- Det kan være livsfarlig å komme i berøring med disse ledningene, advarer Hafslund og ber folk om å holde avstand og også passe på dyrene sine.

Hvis noen ser slike lavthengende ledninger, bør du varsle omgående på telefon 22 44 10 40. Telefonnummeret er døgnbemannet.

LES OGSÅ: Kjører for fullt før kulda kommer

Ikke sperr nødetatene

Et annet problem ved store snøfall er parkerte biler som hindrer nødetatene i å komme frem.

"Tenk på oss hvis dere skal parkere i gata (...) og det er høye brøytekanter og smal vei. Brannbiler og utrykningskjøretøy trenger minimum 3,5 meter fri vei. dette er livsviktig for folk i nød!" skriver Oslo brann- og redningsetat i et innlegg på Twitter.

LES OGSÅ DISSE DEBATTINNLEGGENE:

Bydelsdiskriminering

Ruter: Trafikksikkerheten kommer alltid først

Brøyting i Søndre Nordstrand

Mangler det drifts- og vedlikeholdsavtale?

Artikkeltags