Fikk en drømmedag med Forsvaret

DRØMMEDAG: Max fikk besøke Forsvarets spesialstyrker på Rena nylig. Alle foto: Forsvaret

DRØMMEDAG: Max fikk besøke Forsvarets spesialstyrker på Rena nylig. Alle foto: Forsvaret

Artikkelen er over 2 år gammel

Max (8) fikk en drømmedag med Forsvarets spesialkommando (FSK) etter at han skrev et brev og spurte om å få besøke dem.

DEL

ØSTENSJØ/RENA: Max drømmer nemlig om å bli spesialsoldat når han blir stor sånn at han kan beskytte Norge. Til daglig går Max på Østensjø skole, men den 3. januar i år skulle bli en annerledes dag.

Max og faren møtte opp i porten til Forsvarets spesialkommando etter invitasjon fra oberst Brage Larsen som er sjef for avdelingen. Etter en introduksjon til FSK gikk ferden videre og Max fikk blant annet se på at fallskjermjegerne og Jegertroppen trente på å hoppe.

Hopp fra 13 meter

Max fikk prøve seg i «Gyngeskuret», der elevene tar sine første «hopp» for å tørrtrene på teknikker.

– Det så ut til at Max stortrivdes når han hang i selen flere meter over bakken, forteller oberstløytnant Vegard Finberg. Deretter fikk Max være med opp i hopptårnet sammen med fallskjermjegerne og jegertroppen og prøve seg på tårnhopp.

– Tårnhopp foregår fra en høyde på 13 meter, som er den høyden som gir oss mennesker størst høydepåvirkning. Max strålte som en sol og nølte ikke med å hoppe når han fikk ordren fra instruktøren fra FSK. Han fikk sågar hoppe to ganger, fremdeles like blid og fornøyd, forteller Finberg.

Skarp trening

Etter tårnhoppet fikk Max en unik opplevelse – han fikk være med inn i skytehuset og se et lag fra FSK gjennomføre en skarp trening på klarering av hus.

– På spørsmål om hva som var det mest spennende svarte Max resolutt: «Tårnhopp!», forteller oberstløytnanten og legger til at det var en veldig fornøyd gutt, og far, som forlot Rena den dagen.

LES FLERE SAKER PÅ NOBLAD.NO:

Kjører for fullt før kulda kommer

Advarer mot livsfarlige ledninger og skummel lek

Snart blir vi omringet av bommer

Artikkeltags