Alle fikk plass på Østensjø!

KJEMPEGLAD: Tommy Nysveen i aksjonsgruppa «Bevar Østensjø som nærskole» med sønnen Kristian, som ville fått 40 minutters skolevei til Godlia. Til Østensjø skole er det fire minutter. Arkivfoto: Janina Lauritsen

KJEMPEGLAD: Tommy Nysveen i aksjonsgruppa «Bevar Østensjø som nærskole» med sønnen Kristian, som ville fått 40 minutters skolevei til Godlia. Til Østensjø skole er det fire minutter. Arkivfoto: Janina Lauritsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Alle førsteklassingene som ønsket seg til Østensjø skole har fått plass. - Det er nesten ikke til å tro, nå skal det feires, sier Tommy Nysveen på vegne av foreldrene.

DEL

ØSTENSJØ: Fredag 29. april sendte osloskolene ut brev om skoleplassvedtak til høstens førsteklassinger.

Nå er det klart at alle førsteklassingene som har søkt om å starte på Østensjø skole har fått oppfylt ønsket sitt.

Dette bekreftes av rektor på Østensjø skole.

- De som søkte om skolebytte til Østensjø har fått innvilget plass her, sier rektor Terje Bergersen til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ:

Foreldreopprør mot nye skolegrenser

Østensjøforeldre mobiliserer

Paviljong løser problemet

Foreldre i området gikk hardt ut mot de nye skolegrensene som ble vedtatt i fjor høst, fordi flere skolestartere plutselig fikk Manglerud og Godlia skoler som nærskole.

Mange førsteklassinger ville med det fått opptil 45 minutters skolevei, og blitt skilt fra søsken og nærmiljø.

Det slipper de nå, takket være foreldreaksjonen "Bevar Østensjø som nærskole" og politisk støtte som sørget for at det nå skal settes opp en midlertidig paviljong i skolegården (se illustrasjon nederst i saken).

LES OGSÅ:

Fikk ja til Østensjø-paviljongen

Slik blir den nye Østensjø-paviljongen

- Nå skal det feires!

Tommy Nysveen har vært foreldreaksjonens talsmann, og ønsker å takke alle som har bidratt til resultatet.

- Nå er vi strålende fornøyd, det er nesten ikke til å tro at vi lyktes! Vi er nesten i sjokk, sier en jublende glad Nysveen til Nordstrands Blad.

- Vi har lagt ned mye tid og energi i dette, men vi har gjort det for barna våre. Og vi er kjempefornøyd med at vi har fått så mye hjelp og støtte - fra nærmiljøet, foreldre, skoleledelse, FAU,  lokalpolitikere og byrådene i Rådhuset som ga klare føringer om prioriteringer. Nordstrands Blad og Dagsavisen som har dekket saken, og også Plan-og bygningsetaten. Det har vært mye frem og tilbake, men de skal ha for at de har handlet raskt. De må ha satt verdensrekord i saksbehandling, sier Nysveen muntert.

- Nå planlegges det fest i nabolaget, for å feire at vi vant og fortsatt skal være ett nabolag!

Østensjøforeldrene skulle gjerne vært kampen foruten, men noe godt har det kommet ut av det:

- Det er så god stemning og et enormt engasjement her nå. Alle snakker med hverandre - og det er jo helt spesielt at nesten alle foreldrene kjenner hverandre så lenge før skolestart, sier Nysveen fornøyd.

Artikkeltags