ØSTENSJØ: – Det er Eterfabrikkens venner som starter opp en forhåpentligvis ny tradisjon, til ære for Østensjøvannet og for å samle Østensjøs befolkning ved å lyse opp vannet vårt, forteller Inger Kjærstad.

I tillegg til Eterfabrikkens Venner er Østensjøvannets Venner, Bøler frivillighetssentral og Senter for bylandbruk også involvert i lysvandringen, som går av stabelen lørdag 10. september fra klokken 17-22.

– Vi håper at vi neste år kan koble oss på Alnaelvas lysvandring og lage arrangementet enda større, så hjelp oss med å lyse opp hjertet av Østensjø, oppfordrer Kjærstad.

LES OGSÅ:

Blomsterhagen på Abildsø

2,6 meter igjen til Nøklevann er fylt opp

Naboprotester stoppet 2000 lastebiler med betong til Abildsø

Ta med lys og lykter

Folk som vil være med kan ta med seg lys, lykter eller fakler som settes igjen langs veien for å lyse opp for de neste som kommer.

– Du kan gå, jogge, løpe eller sykle rundt vannet. Kom som du er og ta med deg foreldre, barn, venner, naboen, kjæresten eller noen du har lyst til å bli kjent med. La oss lyse opp hele vannet, oppfordrer arrangørene.

Les flere saker fra Bydel Østensjø her

Upolitisk og uformelt

Kjærstad håper mange unner seg en høsttur rundt Østensjøvannet lørdag kveld, og at de benytter anledningen til å slå av en prat med kjente og ukjente.

Det understrekes at arrangementet er et frivillig initiativ, upolitisk og uformelt. Formålet er ifølge arrangørene fellesskap, gode samtaler og tanker rundt Østensjøvannet.

LES OGSÅ: Her er høstens lokale loppemarkeder

Søndag 11. september fra klokken 12-15 er det en ny mulighet til å møte østensjøbeboere. Da inviterer Østensjøvannets Venner til sin tradisjonelle familiedag kalt Østensjødagen, ved Bakkehavn gård bak Abildsø sykehjem.