Forsøpling i fugleparadis

IKKE FUGLEMAT: Muggent brød og pizza er ikke mat for fugler.

IKKE FUGLEMAT: Muggent brød og pizza er ikke mat for fugler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dumping av muggent brød og junkfood ved Østensjøvannet fortsetter tross mye fokus på problemet. Nå er det kommet opp midlertidige plakater som strakstiltak.

DEL

ØSTENSJØVANNET: "Forsøpling nok en gang - Østensjøvannets Venner er sinte" står det å lese på foreningens facebookside 28. september.

Et ferskt bilde forteller hvorfor.

Store mengder av det som ser ut som kebablefser er nok en gang dumpet i naturreservatet.

"Et trist syn. Nå kommer en midlertidig plakat mens vi venter på faste infoplakater. Om det hjelper, gjenstår å se" skriver Østensjøvannets Venner.

Stort fokus

Nordstrands Blads sak fra 21. september om overforing av fugler og dumping av brødmat i Østensjøvannet fikk stor oppmerksomhet.

LES OGSÅ: Junkfood kan gi landfaste fugler

Her fremkommer det at de gode besøkstallene ved Østensjøvannet har en bakside. Fuglene blir feilernært og kan få utviklingsskader når de får for mye brødmat. I tillegg blir det flere rotter i området, noe mange har observert og påpekt den siste tiden.

I etterkant har Bymiljøetaten sagt at de i løpet av høsten skal sette opp plakater som advarer folk mot overdreven mating.

LES OGSÅ: Skal advare mot mating

– Det blir ikke et totalforbud, men mating av fuglene må gjøres på en slik måte at det ikke er til skade for fuglene eller tiltrekker seg rotter, opplyste Bymiljøetaten tidligere denne uken.

PLAKAT: Kan dette hjelpe på problemet ved Østensjøvannet?

PLAKAT: Kan dette hjelpe på problemet ved Østensjøvannet? Foto:

Muggent brød og midlertidige skilter

De offisielle skiltene er ennå ikke på plass, men nå er det kommet opp midlertidige plakater ved parkeringsplassen i sørenden av vannet.

Nordstrands Blad var i området lørdag, og da var det nok en gang noen som hadde dumpet mat der.

En stor porsjon med muggent brød og pizzarester, samt det som så ut som svidd grøt fra bunnen av en gryte, var dumpet ved den lille dammen mellom parkeringsplassen og gangbroen som for tiden er under rehabilitering.

En kråke fløy fornøyd avgårde med et pizzastykke i nebbet, men det er kanskje ikke akkurat slike syn turgåere og naturelskere kommer til Østensjøvannet for å se.

- Helt horribelt

Østensjøvannets Venner har støtte fra mange av naturperlens brukere når de påpeker problemet med overforing og dumping av mat. I kommentarfeltene på ulike lokale facebooksider der saker om problemstillingen er delt, forteller folk om alt fra flokker med feite rotter til gatekjøkken som dumper overskuddsmat.

Folk skriver at dumpingen av mat er forferdelig, og at det haster å få satt opp skilt med tekst på flere språk. Her er noen eksempler:

- Det er helt horribelt at det har blitt en tømmeplass for bakerivarer ved Østensjøvannet!

- Dette er jo helt forferdelig, er redd det trengs mer enn plakater her.

- Tror de gjør det i beste mening......mate dyra. Hadde vært bedre å mate søplekassa med der. Uff.

- Jeg kan ikke få meg til å tro at noen gjør dette verken av latskap eller ondsinnethet. Det kan ikke være noe annet enn uvitenhet og en forestilling om en god gjerning. Det må jo være lettere å kaste det i søpla, og jeg kan ikke forestille meg hva en kan oppnå med dette om man har onde hensikter. Om det kommer et skilt håper jeg iallfall det er utvetydig, uavhengig av språk og kultur, og ikke minst synlig!

- På tide folk får seg en "vekker"! Håper det kan komme opp skilt med forbud mot mating av fugl, kanskje med noen få unntak på bestemte steder rundt vannet. Det holder på å bli et kjempeproblem, det bør folk forstå.

Hvis du er glad i Østensjøvannet og fugler, arrangeres det søndag 1. oktober forøvrig fuglekikking ved fugleskjulet fra klokken 12-15.

LES OGSÅ:

Alger farger Østensjøvannet

Eterfabrikken: Snart til politisk behandling

Liten sangstjerne ved Østensjøvannet

Vakker gjest ved Østensjøvannet

Våryre morgenfugler med kamera

Artikkeltags